Supermette bakte epler à la mode

Supermette bakte epler à la mode

oppskrift på super stuffed baked apples a la mode - en smakfull og enkel dessert med saftige epler og krem. perfekt for høst og vinter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 4 store McIntosh- eller Empire- epler, kjernet
  • 2. 1 spiseskje sitronsaft
  • 3. 3/4 kopp brunt sukker
  • 4. 1/4 kopp hurtigkokt havregryn eller havregryn, blandet
  • 5. 1/4 teskje muskatnøtt, et godt raust riv
  • 6. 1 teskje malt kanel
  • 7. 4 spiseskjeer smør, kuttet i biter
  • 8. 2 unser, 1/8 kopp, gullfargede rosiner, hakket
  • 9. 1/4 kopp hakkede valnøtter, valnøttbiter eller pekannøtter
  • 10. 1 pint Dulce de Leche (karamell) iskrem eller iskrem med karamellstriper
  • 11. Pisket krem, på tube

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 22. Dryss kjernede epler med sitronsaft. Bland de neste 7 ingrediensene og fyll eplene med blandingen. Stek i 20 minutter i en liten ovnsikker form. Overfør eplene til små skåler med en skje, og topp med iskrem og pisket krem.