Eggeknapp sjokoladekake-rull

Eggeknapp sjokoladekake-rull

Lær hvordan du lager en deilig eggnog sjokoladekake-rull. En festlig dessert perfekt for vinteren, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp vegetabilsk olje, pluss mer til stekepannen
  • 2. 1 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til stekepannen
  • 3. 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 4. 1/2 kopp usøtet malt melkepulver (for eksempel Carnation)
  • 5. 1/4 kopp usøtet kakaopulver, pluss mer til topping
  • 6. 1/2 teskje natron
  • 7. 1/2 teskje malt kanel
  • 8. 1/4 teskje malt allehånde
  • 9. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 10. 4 store egg, skillt i eggeplommer og eggehviter
  • 11. 1/2 kopp melk
  • 12. 2 spiseskjeer melis (sukker)
  • 13. Til glasuren:
  • 14. 1 1/2 kopper sukker
  • 15. 1 stort egg pluss 5 eggeplommer
  • 16. 2 1/2 staver usaltet smør, kuttet i små biter, romtemperert
  • 17. 2 spiseskjeer usøtet malt melkepulver
  • 18. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 19. En klype nyrevet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag kaken: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Lett pensle en 28 x 43 cm stor stekeplate med vegetabilsk olje og kle den med bakepapir. Pensle bakepapiret med olje og dryss over mel, og rist av overflødig mel. Sikt melet, ¾ kopp sukker, det maltmelkpulveret, kakaopulveret, natron, kanel, allehånde og muskatnøtt i en middels stor bolle; sett til side. Pisk eggehvitene i en stor bolle med en mikser på middels hastighet til det blir skummende, 1 til 2 minutter. Øk mikserens hastighet til middels høy og tilsett gradvis de resterende 2 spiseskjeene sukker. Fortsett å piske til stive, blanke topper dannes. Sett til side.
  2. 22. Pisk sammen vegetabilsk olje, eggeplommer og melk i en separat bolle med mikseren på middels hastighet (ingen grunn til å vaske vispene). Senk hastigheten til lav og vend inn melet til det akkurat er blandet. Vend inn en tredjedel av de piskede eggehvitene i røren, og vend deretter inn resten til det er godt blandet. Hell røren på den forberedte stekeplaten og jevn ut med en slikkepott. Stek til kaken løsner fra sidene av formen og spretter tilbake når den lett trykkes på, ca. 12 til 14 minutter. Dryss over kaken med melis og legg et stort rent kjøkkenhåndkle (ikke terryklut) oppå. Vend en avkjølingsrist oppå håndkleet, og snu deretter kaken oppå risten; fjern bakepapiret. Rull opp kaken og håndkleet sammen, start fra langsiden for å danne en 43 cm lang rull. (Du vil fjerne håndkleet senere.) Sett til side på risten for å avkjøle helt.
  3. 33. Lag glasuren: Bland sukker og ¾ kopp vann i en liten kjele og kok opp, rør om for å løse opp sukkeret. Kok over middels varme, uten å røre, til