
Kaffe- og krydret fisketaco
Prøv denne enkle oppskriften på fish tacos krydret med kaffe. Perfekt for en smakfull middag som imponerer. Rask å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ripe avokado, kjøttet skåret ut
- 1 lime, presset
- 1/4 kopp rømme
- 1 teskje sterk saus
- Kosher-salt
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje chilipulver
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje kosher-salt
- 2 teskjeer finmalt kaffebønner
- 2 teskjeer brunt sukker
- 1/2 kopp maismel
- 3 egg
- 3 spiseskjeer sterk saus
- 1/4 hode rødkål
- 4 til 6 reddiker
- 2 til 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 680 gram torsk, uten skinn
- Tolv mais-tortillas på 5 til 6 tommers størrelse
Fremgangsmåte
- 1For avocadolime-sausen: I en blender på lav hastighet, bland avokado, limesaft, 2 spiseskjeer vann, rømme, hot sauce og litt salt. Kjør til jevnt og glatt. Sett til side.
- 2For fisketacoene: I en grunn skål, bland koriander, spisskummen, chilipulver, hvitløkspulver, salt, kaffe, brunt sukker og maismel til det er godt blandet. I en annen grunn skål, visp sammen egg og hot sauce.
- 3Riv kålen så fint som mulig, og skjær reddikene i tynne skiver. Sett til side.
- 4Hell oljen i en stor stekepanne og varm opp over middels høy varme.
- 5Skjær fisken i 12 staver, ca. 85 gram hver. Rull hver fiskestav i eggeblandingen, og dekk godt med maismelblandingen.
- 6I porsjoner, legg den panerte fisken i den varme oljen, pass på å ikke overfylle pannen. Stek fisken til den er gyllen på hver side, ca. 1 minutt per side. La den renne av på kjøkkenpapir, og strø litt salt over fisken når den tas ut av pannen.
- 7I en separat stekepanne, varm opp tortillalefser over høy varme til de blir lett brune.
- 8Legg en fiskestav på hver tortilla, og topp med revet kål, avocadolime-saus og reddikskiver.