
Pasta salat med vårløksdressing
Lær hvordan du lager en deilig pasta salat med frisk grønn løk dressing. Perfekt for sommermåltider og en lett, smakfull forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For den grønne løkdressingen: Varm opp en grill. Drypp 1/2 teskje olivenolje over den hvite delen av den grønne løken. Legg de hvite bunnene av den grønne løken på den varme grillen og grill til de er lett myke og har fått litt brent preg. Ha de grillede hvite delene av den grønne løken, toppene av den grønne løken, hvitløk, hvitvinseddik, Dijon-sennep og resten av olivenoljen i en blender, og kjør til en jevn puré. Overfør blandingen til en bolle og rør inn rømme. Krydre dressingen med salt og pepper etter smak. Sett dressingen til side.
- 22. For pastasalaten: Varm opp en grill. Legg den kokte pastaen i en stor bolle, og vend den med 2 teskjeer vegetabilsk olje. Drypp den resterende teskjeen med vegetabilsk olje over løkringene og krydre med salt.
- 33. Legg løkringene på den varme grillen og grill til de er myke, omtrent 10 minutter. Ta løkene av grillen og hakk dem grovt. Tilsett de hakkede løkringene, rød paprika, gul paprika, oransje paprika, hakket persille og den grønne løkdressingen i pastaen. Bland godt for å blande alle ingrediensene. Krydre pastasalaten med salt og pepper etter smak. Pynt med ristet kokos.