
Gulrotkakpannekaker med lønnesirup- og kremostglasur, toppet med ristet pekannøtt
Oppdag en deilig oppskrift på gulrotkake pannekaker med maple cream cheese drizzle og ristede pekannøtter, perfekt for frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For pannekakene: Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit. Visp sammen mel, sukker, bakepulver, gresskarpietspiser, natron og havsalt i en stor bolle. Visp sammen egg, kulturmelk, smørsmør og vanilje i en annen stor bolle. Tilsett gulrøtter og appelsinskall, hvis du bruker det, og bland til en jevn røre. Hell de våte ingrediensene i de tørre og vend forsiktig inn. Rør inn ingefær og pekannøtter, hvis du bruker det, og bland til akkurat kombinert. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 3 timer.
- 22. Varm opp en stor non-stick stekepanne eller takke på middels varme. Smør pannen med matlagingsspray eller pensle med smør. Ha 1/4 kopp av røren i små hauger på pannen, og jevn ut med en slikkepott. Stek til overflaten er dekket av bobler og kantene ser kokte ut, ca. 2 minutter. Snu forsiktig pannekakene og stek til undersiden er lett gyllen, ca. 1 minutt. Gjenta med resten av røren. Hold pannekakene varme i ovnen på et stekebrett, hvis ønskelig.
- 33. For lønnesirup- og kremostglasuren: Bland kremost, lønnesirup og smør i bollen til en stavmikser utstyrt med visp, og kjør til det er godt blandet, ca. 2 minutter.
- 44. Til servering: Pakk pannekakene oppå hverandre på en tallerken og hell over lønnesirup- og kremostglasuren. Strø over hakkede valnøtter eller pekannøtter, hvis du bruker det.