Gulrotkakpannekaker med lønnesirup- og kremostglasur, toppet med ristet pekannøtt

Gulrotkakpannekaker med lønnesirup- og kremostglasur, toppet med ristet pekannøtt

Oppdag en deilig oppskrift på gulrotkake pannekaker med maple cream cheese drizzle og ristede pekannøtter, perfekt for frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 4 spiseskjeer rent cane-sukker
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. 1 teskje gresskarpietspice
  • 5. 1/2 teskje natron
  • 6. 1/2 teskje fint havsalt
  • 7. 2 store egg
  • 8. 1 1/2 kopper kulturmelk
  • 9. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 10. 1/2 teskje rent vaniljeekstrakt
  • 11. 1 kopp finrevet, skrelte gulrøtter, godt tørket med papirhåndklær (ca. 3 mellomstore gulrøtter)
  • 12. 1 teskje finrevet appelsinskall, valgfritt
  • 13. 1 spiseskje finhakket kandisert ingefær
  • 14. 1/4 kopp finhakkede, ristet pecannøtter eller valnøtter, valgfritt, pluss mer til pynt
  • 15. Matlagingsspray eller smør til smøring
  • 16. 225 gram myk kremost
  • 17. 1/2 kopp grade B rent lønnesirup
  • 18. 4 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 11. For pannekakene: Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit. Visp sammen mel, sukker, bakepulver, gresskarpietspiser, natron og havsalt i en stor bolle. Visp sammen egg, kulturmelk, smørsmør og vanilje i en annen stor bolle. Tilsett gulrøtter og appelsinskall, hvis du bruker det, og bland til en jevn røre. Hell de våte ingrediensene i de tørre og vend forsiktig inn. Rør inn ingefær og pekannøtter, hvis du bruker det, og bland til akkurat kombinert. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 3 timer.
  2. 22. Varm opp en stor non-stick stekepanne eller takke på middels varme. Smør pannen med matlagingsspray eller pensle med smør. Ha 1/4 kopp av røren i små hauger på pannen, og jevn ut med en slikkepott. Stek til overflaten er dekket av bobler og kantene ser kokte ut, ca. 2 minutter. Snu forsiktig pannekakene og stek til undersiden er lett gyllen, ca. 1 minutt. Gjenta med resten av røren. Hold pannekakene varme i ovnen på et stekebrett, hvis ønskelig.
  3. 33. For lønnesirup- og kremostglasuren: Bland kremost, lønnesirup og smør i bollen til en stavmikser utstyrt med visp, og kjør til det er godt blandet, ca. 2 minutter.
  4. 44. Til servering: Pakk pannekakene oppå hverandre på en tallerken og hell over lønnesirup- og kremostglasuren. Strø over hakkede valnøtter eller pekannøtter, hvis du bruker det.