Sverdfisk Puttanesca

Sverdfisk Puttanesca

Lær hvordan du lager en deilig swordfish puttanesca. En rask og enkel oppskrift på en smakfull hovedrett med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer rapsolje
  • 2. 1/2 kopp finhakket løk
  • 3. 1 kopp tynne skiver av løk
  • 4. 1/4 kopp finhakket gulrot
  • 5. 1/4 kopp finhakket selleri
  • 6. 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 7. 4 kopper (1 liter) hermetiske knuste tomater
  • 8. 1 spiseskje hakket frisk basilikum
  • 9. 1 spiseskje hakket frisk oregano
  • 10. 1 kopp blandede oliven, uten stein (manzanilla, kalamata, picholine)
  • 11. 1/2 kopp rød paprika, ristet
  • 12. 2 unser kapers
  • 13. Kosher-salt
  • 14. Nykvernet svart pepper
  • 15. 4 kopper (1 liter) vegetabilsk olje
  • 16. 6 fedd hvitløk, tynne skiver
  • 17. Kosher-salt
  • 18. 2 bunt rapsbønner (broccoli rabe), trimmed
  • 19. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 20. Seks 8-unse sverdfisksteaks
  • 21. 1 teskje kosher-salt
  • 22. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 23. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 24. 2 teskjeer sitronsaft
  • 25. Kosher-salt
  • 26. Nykvernet svart pepper
  • 27. 6 basilikumblader, skåret i chiffonade

Fremgangsmåte

  1. 11. For puttanesca-sausen: I en kjele over middels høy varme, tilsett 2 spiseskjeer rapsolje. Ha i hakket løk, gulrøtter og selleri, og la det surre i omtrent 5 minutter. Tilsett halvparten av den hakkede hvitløken og la det surre i 3 minutter. Ha i knuste tomater og la sausen småkoke. La tomatsausen koke i 20 til 30 minutter. Tilsett basilikum og oregano, og kjør deretter sausen glatt med en stavmikser eller i en blender. Sett til side.
  2. 22. I en separat kjele over middels høy varme, tilsett de resterende 2 spiseskjeene rapsolje. Ha i skivet løk, resten av hvitløken og oliven. La det surre til løken er myk. Tilsett de ovnsbakte paprikaene og la det surre i ytterligere ett minutt. Ha i tomatsausen og la det småkoke. Kok sausen i 5 minutter, og tilsett deretter kapers. Krydre med salt og pepper, og hold varm til servering.
  3. 33. For hvitløkschips: Varm opp oljen i en tykkbunnet gryte til en dypfriterings-termometer viser 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  4. 44. Friter den skivede hvitløken til den er sprø og lett brunet. Overfør hvitløkschipsene til en tallerken med tørkepapir for å absorbere overflødig olje.
  5. 55. For rapini: I en stor kjele, kok opp 16 kopper (1 gallon) vann med 2 spiseskjeer kosher salt. Forbered en isvannbad. Blansjer rapini i det kokende vannet, én bunt av gangen, i 2 minutter. Rask avkjøl i isbadet.
  6. 66. For breiflabb: Varm opp en stekepanne over høy varme og tilsett rapsolje. Krydre breiflabben med salt og pepper, og legg den i pannen. Kok til den første siden er gyllenbrun og har fått en fin stekeskorpe, 3 til 4 minutter. Snu filetene og kok i