Kalkunspyd med salviepolenta og Asiago  
Spiedini di Quaglie con Polenta e Asiago

Kalkunspyd med salviepolenta og Asiago Spiedini di Quaglie con Polenta e Asiago

oppskrift på saftige spyd med kyllingkjøtt, servert med kremet salviepolenta og smakfull asiagoost. perfekt for en elegant middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 vaktler, benfri
  • 2. 4 skiver pancetta eller slabbacon, kuttet i 2,5 cm terninger
  • 3. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 4. 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje
  • 5. 2 ss honning
  • 6. 1 ss svart pepper
  • 7. 4 kopper vann
  • 8. 10 salvieblader, finhakket
  • 9. 4 grillspyd, bløtlagt i vann i 8 timer
  • 10. 1 kopp polenta eller maisgryn
  • 11. 1/2 kopp Asiagoost, nyrevet

Fremgangsmåte

  1. 11. Sjekk fuglen for bein eller fjær og legg den i en blandingsskål. Tilsett pancetta, eddik, olivenolje, honning og svart pepper, og vend godt slik at det dekker. Sett til side og forvarm grillen.
  2. 22. I en 3-liters kjele, kok opp vann og salvie.
  3. 33. Tre en fugl, deretter et stykke pancetta, og så en fugl igjen på hver av fire spyd, og plasser dem på den varmeste delen av grillen. Kok i 4 til 5 minutter på hver side, til de er akkurat rosa ved lårbeinet.
  4. 44. I mellomtiden, hell polentaen sakte i en tynn stråle ned i det kokende vannet, og rør hele tiden til alt er blandet og polentaen tykner, ca. 1 til 2 minutter. Bytt til en tresleiv, tilsett osten, og kok ytterligere ett minutt, til det blir som en pasta. Ta av varmen og hell det over et serveringsklart skjærebrett. Legg spydstikkene oppå polentaen og server.