Glaserte grønnsaker med ferske urter

Glaserte grønnsaker med ferske urter

Lær hvordan du lager deilige glaserte grønnsaker med friske urter. En smakfull og sunn rett som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 2. 340 gram zucchini (med diameter på 3,2 cm eller mindre), kuttet for å passe i matingsrøret
  • 3. 340 gram gul squash (med diameter på 3,2 cm eller mindre), kuttet for å passe i matingsrøret
  • 4. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 5. 1/2 teskje kosher-salt
  • 6. 2 spiseskjeer hvit balsamicoeddik eller fruktinfusert eddik
  • 7. 1/4 kopp løst pakket ferske urter (persille, estragon, timian, rosmarin, osv.)
  • 8. 1 rød løk (ca. 170 gram), skrelt, delt i to på langs
  • 9. 1 rød paprika, renset, frø fjernet, delt i 4 skiver for å passe i matingsrøret
  • 10. 1 gul paprika, renset, frø fjernet, delt i 4 skiver for å passe i matingsrøret

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de ferske urtene i arbeidsbollen på en Cuisinart® food processor utstyrt med metallbladet. Kjør i 20 sekunder for å finhakke; fjern og sett til side. Sett inn 6 mm skivingsbladet. Bruk middels trykk for å skjære løken i skiver; bruk lett trykk for å skjære paprikaen. Fjern og sett til side. Bruk middels trykk for å skjære squash og gul squash i skiver. Fjern og sett til side (ikke bland med løk og paprika).
  2. 2Hell oljen i en Cuisinart® Hard Anodized Non-Stick 12 ½-tommers wokpanne over middels til høy varme. Når oljen er varm, tilsett løk og paprika, og la det koke til det blir mykt, ca. 3–4 minutter. Tilsett squashene og saltet, og la det koke til det er mørt og lett gyllent, mens du rører av og til, ca. 8–10 minutter. Tilsett eddiken og la det koke inn til det blir en glasur. Rør inn de reserverte, hakkede ferske urtene og pepperen. Server varm.