Hello Fresh Mobile Banner
Tomatsuppe

Tomatsuppe

Lær hvordan du lager en deilig tomatsuppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og sunn mat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2. 1/2 middels løk, hakket
  • 3. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 1 teskje ferske timianblader, hakket
  • 5. Én 28-unse boks knuste tomater
  • 6. Én 15-unse boks hakkede, ildrøkte tomater
  • 7. 1 1/2 kopper kyllingkraft
  • 8. 1/4 kopp kremfløte
  • 9. En klype nyrevet muskatnøtt
  • 10. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en stavmikser
  2. 22. Smelt smøret i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løken og kok, rør av og til, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og timianen, og kok under omrøring til hvitløken er duftende, ca. 1 minutt.
  3. 33. Øk varmen til medium-høy og tilsett begge hermetikkene med tomater, kraften og fløten. La det koke opp, og skru ned varmen slik at det småkoker. La suppen koke til den er litt tykkere og smakene har blandet seg, ca. 20 minutter.
  4. 44. Kjør suppen glatt med en stavmikser til den nesten er jevn. Tilsett muskatnøtt og smak til med salt og pepper. Server i kopper eller små boller, og pynt med finhakket gressløk.