Blodappelsin- og rekerstirfry

Blodappelsin- og rekerstirfry

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull blodappelsin- og rekewok. Perfekt for en rask og sunn middag med spennende smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ pund store reker, skrelte og renset
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 1 spiseskje maisstivelse
  • 4. 5 blodappelsiner
  • 5. 3 spiseskjeer riseddik
  • 6. 3 spiseskjeer honning
  • 7. 3 spiseskjeer ketchup
  • 8. 1 teskje ristet sesamolje
  • 9. 225 gram snøerter, trimmed
  • 10. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 11. 1/3 kopp tørkede chiles de arbol (ca. 24 stk.) eller andre små tørkede chiles
  • 12. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 13. 1 spiseskje finhakket skrelt ingefær
  • 14. 4 vårløk, kuttet i biter på 1 til 2 tommer
  • 15. 1 spiseskje sesamfrø
  • 16. Kokt hvit ris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Krydre rekene med 1/2 teskje salt i en stor bolle. Tilsett maisstivelse og vend godt slik at de dekkes; sett til side. Press saften av 3 blodoranger i en liten bolle; tilsett eddik, honning, ketchup, sesamolje og 1/2 teskje salt, og visp sammen. Kutt de resterende 2 appelsinene i kvarter og skjær i tynne skiver; sett til side.
  2. 22. Fyll en stor bolle med isvann og sett til side. Kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Tilsett snøerter og kok til de er sprøtt møre, ca. 1 minutt. Sil av og overfør umiddelbart til isvannet; la ligge til de er avkjølt, deretter sil av og tørk forsiktig.
  3. 33. Varm opp en stor non-stick stekepanne eller wok på høy varme; tilsett 2 ss vegetabilsk olje. Tilsett rekene og kok, rør av og til, til de er lett brune og ugjennomsiktige, 1 til 2 minutter. Overfør til en tallerken med hullsleiv.
  4. 44. Tilsett den resterende 1 ss vegetabilsk olje og chili i pannen. Kok, rør av og til, til de er lett ristet, ca. 1 minutt. Tilsett hvitløk og ingefær. Kok, rør av og til, til det er gyllent, ca. 30 sekunder. Tilsett blodoransjensaften og eddikblandingen, og la det småkoke. Kok, rør av og til, til det er litt tykkere, 2 til 3 minutter.
  5. 55. Legg rekene tilbake i pannen og rør til de er gjennomvarme, ca. 1 minutt. Tilsett snøerter, vårløk og blodorangeskiver; vend forsiktig sammen. Strø over sesamfrø og server med ris.