Ferske fava-bønner med pecorino-ost

Ferske fava-bønner med pecorino-ost

oppskrift på ferske favabønner med smakfull pecorinoost. enkel, rask og sunn forrett for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 pund ferske, unge, uskrelte fava bønner
  • 2. 1 pund ung, fersk geitost, for eksempel pecorino dolce, pecorino eller fersk ricotta
  • 3. Ekstra virgin olivenolje
  • 4. Ferske sitronbåter
  • 5. Nykvernet pepper og grovt havsalt
  • 6. Italiensk brød med god skorpe, for eksempel ciabatta

Fremgangsmåte

  1. 11. Skrell favaene og kast bærene. Legg bønnene i kokende, saltet vann og kok i 1 til 2 minutter. Sil av vannet og dypp umiddelbart i isvann. Sil av igjen og fjern den seige ytterhuden fra hver bønne. Legg bønnene i en bolle.
  2. 22. Server med skiver av god, fersk ost, en skvett olivenolje, 1 til 2 dråper sitronsaft, nykvernet pepper og et lite dryss salt, sammen med et stykke godt, crusty bondebrød.