Bringebærsorbet

Bringebærsorbet

Lær hvordan du lager en deilig raspberry sorbet med vår enkle oppskrift. Perfekt sommerdessert som er både frisk og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1, 2 kopper sukker
  • 2. 2 kopper vann
  • 3. 2 kvart raspet og skrelte bringebær
  • 4. 1/4 kopp fersk limejuice
  • 5. 1/2 kopp hvitt mais sirup

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp sukker og 2 kopper vann i en middels stor kjele over middels høy varme. Skru ned varmen og la blandingen småkoke uten å røre, til sukkeret er oppløst, omtrent 3 minutter. Sett til side og la det avkjøle helt.
  2. 22. Ha bringebær og limesaft i en food processor og kjør til puré. Press bringebærpuréen gjennom en sil for å fjerne frøene. Når sukkerlaken er helt avkjølt, bland den med bringerpuréen. Tilsett mais sirup og rør godt.
  3. 33. Hell blandingen i en iskremmaskin og frys i henhold til produsentens anvisninger. Sorbeten er spesielt myk rett etter kjøring, men stivner etter frysing.