Nektarint- og tomatsalat

Nektarint- og tomatsalat

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull nectarine tomato salat perfekt for sommermåltidet. En lett forrett med friske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 stor rød løk, tynne skiver
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 1/3 kopp hvit balsamicoeddik eller hvitvinseddik
  • 4. 1 teskje honning
  • 5. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 6. 1 3/4 pund arvestykktomater, tynne skiver
  • 7. Nykvernet pepper
  • 8. 4 nektariner, kjernfjernet og tynne skiver
  • 9. 5 kopper babyruccola
  • 10. 85 gram ricotta salata, smuldret

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg den røde løken i en bolle med saltet kaldt vann i 10 til 15 minutter; sil av vannet, skyll og tørk den forsiktig. I mellomtiden lar du eddik og honning småkoke i en liten stekepanne over middels høy varme; kok til det blir lett sirupsaktig, omtrent 5 minutter. La det avkjøle helt. (Sirupen vil tykne når den avkjøles.) Overfør til en bolle og visp inn olivenoljen gradvis til det er emulsifisert.
  2. 22. Krydre tomatene med salt og pepper, og legg dem på et fat sammen med nektariner, ruccola og løk. Topp med ricotta salata. Drypp over eddikblandingen og mer olivenolje; vend forsiktig.
  3. 33. Fotograf: Anna Williams