Hello Fresh Mobile Banner
Trøffelmakaroni og ost

Trøffelmakaroni og ost

Lær hvordan du lager en luksuriøs truffled mac and cheese, perfekt for gourmetmiddagen. En enkel oppskrift med rike smaker og kremet konsistens.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • God olivenolje
  • 1/2 pund shiitakesopp, stilker fjernet og hattene skåret i 1/2-tommers skiver
  • 2 ss usaltet smør
  • 1/2 pund cremini-sopp, stilker fjernet og hattene skåret i 1/2-tommers skiver
  • 3 ss kremschnaps (cream sherry)
  • Kosher-salt
  • 1 pund pasta, for eksempel cavatappi
  • 3 oz hvit trøffelsmør, for eksempel D'Artagnan
  • 1/2 kopp hvetemel (all-purpose mel)
  • 1 kvart helmelk, oppvarmet (scalded)
  • 12 oz Gruyère-ost, revet (ca. 4 kopper)
  • 8 oz ekstra-sharp Cheddar, revet (ca. 2 1/2 til 3 kopper)
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 1/2 ts malt muskatnøtt
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 3 ss hakket frisk persille
  • 1 1/2 kopper ferske brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Varm opp smør og 2 spiseskjeer olivenolje i en stor (12-tommers) stekepanne, tilsett sopp og stek over middels varme i 3 til 5 minutter, til de er møre. Tilsett sherry og fortsett å steke i noen minutter til, til sherryen er absorbert. Sett til side.
  3. 3Kok opp en stor kjele med vann, og tilsett en liten skvett olivenolje og en klype salt. Ha i pastaen og kok i 6 til 8 minutter, til den er al dente. Sil av vannet godt.
  4. 4I mellomtiden smelt trøffelsmør i en stor (4-liters) kjele, og visp inn melet. Kok opp under konstant visping i 2 minutter på lav varme. Rør sakte inn den varme melken og kok i ytterligere 2 minutter, under konstant omrøring med en tresleiv, til hvitsausen er tykk og kremet. Ta kjelen av varmen, og tilsett Gruyère, Cheddar, 1 ½ ss salt, pepper og muskatnøtt.
  5. 5Bland pasta, saus og sopp i en stor bolle, og hell det over i en smurt ildfast form på 25 x 33 x 5 cm.
  6. 6Ha hvitløk og persille i en food processor med steelblad og puls til de er finhakket. Tilsett brødsmuler og puls til alt er godt blandet. Strø brødsmuleblandingen over pastaen, og stek i 35 til 45 minutter, til sausen bobler og brødsmulene er gyldne. Server varm.