
Trøffelmakaroni og ost
Lær hvordan du lager en luksuriøs truffled mac and cheese, perfekt for gourmetmiddagen. En enkel oppskrift med rike smaker og kremet konsistens.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- God olivenolje
- 1/2 pund shiitakesopp, stilker fjernet og hattene skåret i 1/2-tommers skiver
- 2 ss usaltet smør
- 1/2 pund cremini-sopp, stilker fjernet og hattene skåret i 1/2-tommers skiver
- 3 ss kremschnaps (cream sherry)
- Kosher-salt
- 1 pund pasta, for eksempel cavatappi
- 3 oz hvit trøffelsmør, for eksempel D'Artagnan
- 1/2 kopp hvetemel (all-purpose mel)
- 1 kvart helmelk, oppvarmet (scalded)
- 12 oz Gruyère-ost, revet (ca. 4 kopper)
- 8 oz ekstra-sharp Cheddar, revet (ca. 2 1/2 til 3 kopper)
- 1 ts nykvernet svart pepper
- 1/2 ts malt muskatnøtt
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 3 ss hakket frisk persille
- 1 1/2 kopper ferske brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Varm opp smør og 2 spiseskjeer olivenolje i en stor (12-tommers) stekepanne, tilsett sopp og stek over middels varme i 3 til 5 minutter, til de er møre. Tilsett sherry og fortsett å steke i noen minutter til, til sherryen er absorbert. Sett til side.
- 3Kok opp en stor kjele med vann, og tilsett en liten skvett olivenolje og en klype salt. Ha i pastaen og kok i 6 til 8 minutter, til den er al dente. Sil av vannet godt.
- 4I mellomtiden smelt trøffelsmør i en stor (4-liters) kjele, og visp inn melet. Kok opp under konstant visping i 2 minutter på lav varme. Rør sakte inn den varme melken og kok i ytterligere 2 minutter, under konstant omrøring med en tresleiv, til hvitsausen er tykk og kremet. Ta kjelen av varmen, og tilsett Gruyère, Cheddar, 1 ½ ss salt, pepper og muskatnøtt.
- 5Bland pasta, saus og sopp i en stor bolle, og hell det over i en smurt ildfast form på 25 x 33 x 5 cm.
- 6Ha hvitløk og persille i en food processor med steelblad og puls til de er finhakket. Tilsett brødsmuler og puls til alt er godt blandet. Strø brødsmuleblandingen over pastaen, og stek i 35 til 45 minutter, til sausen bobler og brødsmulene er gyldne. Server varm.