Grillet tunfisk med romescosaus

Grillet tunfisk med romescosaus

Lær hvordan du lager en smakfull grillt tunfisk med romesco-saus. Perfekt for sommergrilling og sunn mat. Enkle steg for en deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 glassrøde paprikaer, ristet
  • 2. 1/2 kopp mandler
  • 3. 1 skive brød
  • 4. 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 5. 1 spiseskje honning
  • 6. 1 teskje røkt paprika
  • 7. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 8. Koshersalt og nykvernet pepper
  • 9. 680 gram veldig ferske tunfisksteaks (3 til 4 steaks; ca. 2,5 cm tykke)
  • 10. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 11. Koshersalt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag romescosausen: I en foodprosessor, kombiner de røde paprikaene, mandlene, brødet, eddiken, honningen og den røyke paprikaen. Puls til det er godt blandet. Med motoren i gang, tilsett olivenoljen og kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
  2. 22. Lag fisken: Forvarm en utendørs grill eller en grillpanne til middels høy varme. Drypp tunfisken med olivenolje og krydre rikelig med salt og pepper på begge sider. Grill i omtrent 2 minutter på hver side. Ta av fra grillen, dekk med aluminiumsfolie og la hvile i noen minutter. Skjær tunfisken i tynne skiver og server med romescosausen.
  3. 33. Fotograf: David Malosh