Spansk sjømatssalat

Spansk sjømatssalat

oppskrift på en frisk og smakfull spansk sjømat salat, perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund store reker (21/24), skrellet og renset
  • 2. 1 1/2 pund små bleksprutkropper og tentakler, renset
  • 3. Rapsolje, til pensling
  • 4. Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 5. 1 pund Dungeness-krepskjøtt, nøstet ut
  • 6. 8 piquillo-pepper, avrent og tynne skiver
  • 7. 1 stor selleristilk, finhakket, pluss blader til garnityr
  • 8. 1 liten rød løk, delt i to og tynne skiver
  • 9. 1 kopp utstenkede spanske grønne oliven, delt i to
  • 10. 1/2 kopp tynne skiver av cornichon
  • 11. 1/2 kopp hakket fersk persille
  • 12. 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 13. 1/2 kopp spansk ekstra jomfrolivenolje
  • 14. Skall og saft av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en kull- eller gassgrill til høy varme for direkte grilling.
  2. 22. Pensle reker og kveite med rapsolje, strø over salt og pepper, og grill til de er lett brent på begge sider og akkurat gjennomkokte, omtrent 4 minutter for rekene og 6 minutter for kveitebiter og tentakler.
  3. 33. Bland reker, kveite, krabbe, paprika, selleri, løk, oliven, cornichons og persille i en stor bolle. I en annen bolle, visp sammen eddik, olivenolje, sitronskall og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og vend forsiktig for å blande. Dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter for at smakene skal sette seg.