Helstekt helsild med gul tomatvinaigrette

Helstekt helsild med gul tomatvinaigrette

oppskrift på ovnsbakt helsuflønder med en frisk og syrlig gul tomatvinaigrette, perfekt for en elegant hovedrett til sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 gule tomater, delt i fire, frø fjernet
  • 2. 2 spiseskjeer grovhakket rød løk
  • 3. 2 fedd hvitløk, grovhakket
  • 4. 1/4 kopp risvineddik
  • 5. 2 spiseskjeer basilikum chiffonade
  • 6. 1/2 kopp olivenolje
  • 7. To flundre på 2 pund hver, skåret, gjeller fjernet, med hodet på
  • 8. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 9. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg tomater, løk, hvitløk, eddik og basilikum i en blender og kjør til det er jevnt. Tilsett sakte olivenolje mens du blender, og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i sprøyteflasker.
  2. 22. Forvarm grillen. Pensle flyndren med olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill hver side i 4 til 5 minutter, eller til den er gjennomstekt.