Sørlig maisbrød

Sørlig maisbrød

Lær hvordan du lager tradisjonell southern cornbread med denne enkle oppskriften. Perfekt til middagen eller som en varm siderett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt til stekepannen
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 3/4 kopp maismel
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1 kopp kulturmelk (ryst før måling)
  • 2 store egg

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius og plasser en rist midt i ovnen. Smør en bakeform på 20 cm x 20 cm.
  2. 2Smelt smøret i mikrobølgeovnen i en mikrobølgesikker bolle i tre omganger à 15 sekunder på høy effekt, eller i en liten kjele på komfyren. La det avkjøle.
  3. 3I en bolle, visp sammen hvetemel, maismel, bakepulver, natron og salt.
  4. 4I en stor bolle, visp sammen kulturmelk og egg. Tilsett det avkjølte smøret. Rør inn mel- og maismelblandingen og rør forsiktig til det er akkurat blandet. Hell røren i formen. Stek til brødet akkurat begynner å bli gyllent og en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 18 til 23 minutter. La det avkjøle i ca. 10 minutter før servering.
  5. 5Fotografier av Yunhee Kim