
Sørlig maisbrød
Lær hvordan du lager tradisjonell southern cornbread med denne enkle oppskriften. Perfekt til middagen eller som en varm siderett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 5 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt til stekepannen
- 3/4 kopp hvetemel
- 3/4 kopp maismel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 kopp kulturmelk (ryst før måling)
- 2 store egg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius og plasser en rist midt i ovnen. Smør en bakeform på 20 cm x 20 cm.
- 2Smelt smøret i mikrobølgeovnen i en mikrobølgesikker bolle i tre omganger à 15 sekunder på høy effekt, eller i en liten kjele på komfyren. La det avkjøle.
- 3I en bolle, visp sammen hvetemel, maismel, bakepulver, natron og salt.
- 4I en stor bolle, visp sammen kulturmelk og egg. Tilsett det avkjølte smøret. Rør inn mel- og maismelblandingen og rør forsiktig til det er akkurat blandet. Hell røren i formen. Stek til brødet akkurat begynner å bli gyllent og en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 18 til 23 minutter. La det avkjøle i ca. 10 minutter før servering.
- 5Fotografier av Yunhee Kim





