
Southern Fried Tofu med søtpoteter
Lær hvordan du lager sprø og smakfull southern fried tofu med søtpoteter. En enkel oppskrift perfekt for en velsmakende og vegetarisk hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Bland søtpotetene med vegetabilsk olje, 1 teskje paprika, 1/4 teskje salt og et par kvernslag med pepper på et bakepapirkledd stekebrett. Stek, snu halvveis, til de er lett brunet og møre, ca. 30 minutter.
- 22. Visp sammen kulturmelk og hot sauce i en lav skål. Legg i tofuen og vend den slik at den blir dekket av marinaden; la den marinere i 10 minutter. Visp ketchup, brunt sukker og eddik i en bolle; sett til side. Visp melet, den resterende spiseskjeen paprika, samt 1/2 teskje salt og pepper i en stor bolle; rør inn 1 spiseskje av marinaden for å lage klumper.
- 33. Varm opp 5 centimeter vegetabilsk olje i en stor gryte over middels varme til en dypfriteringstermometer viser 180 grader Celsius. Dypp tofuen i melblandingen, vend den slik at den blir dekket, dypp den deretter i marinaden, og dypp den igjen i melet for å dekke med klumpene; legg den på en tallerken. Friter tofuen i to omganger, snu halvveis, til den er gyllenbrun og sprø, ca. 3 minutter. Overfør til en rist; krydre med salt. Server med søtpotetene, coleslaw og ketchup.
- 44. Fotograf: Ryan Dausch