
Lammekoteletter med soppsaus på vin
Oppskrift på saftige lamkoteletter servert med en rik soppsaus med vin. Perfekt for en elegant middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. to lammebogskiver på ca. 1/2 tomme tykkelse (ca. 450 gram totalt), tørket tørre
- 3. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 4. 1/2 liten løk, finhakket (ca. 1/4 kopp)
- 5. 1/4 pund sopp, skivet
- 6. 1 ss soyasaus
- 7. 1 ss rødvinseddik
- 8. 1/2 kopp tørr rødvin
- 9. 1/4 ts tørket timian, smuldret
- 10. 1 ts maisstivelse løst opp i 1/2 kopp vann
- 11. 1 ss finhakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 11. I en stekepanne varm opp oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter kotelettene, krydret med salt og pepper, ved å presse dem lett med en metallspatel av og til, i 4 minutter på hver side for medium stekt kjøtt. Overfør kotelettene med en hullsleiv til en liten tallerken og hold dem varme, dekket løst med folie. Hell av alt unntatt 1 spiseskje fett, og i det gjenværende fettet kok opp hvitløken over moderat varme, mens du rører, til den er blekgull. Tilsett løken og kok opp blandingen, mens du rører, i 1 minutt. Tilsett sopp og soyasaus, og kok opp blandingen over moderat høy varme, mens du rører, til væsken som soppene avgir, er fordampet. Tilsett eddik og kok opp blandingen til væsken er fordampet. Tilsett vin og timian, og kok opp blandingen til nesten all væske er fordampet. Rør inn maisstivelsen i blandingen, tilsett den i stekepannen, og la sausen koke opp under omrøring. Krydre sausen med salt og pepper, øs den over kotelettene, og dryss over hakket persille.
- 22. I en stekepanne varm opp oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter kotelettene, krydret med salt og pepper, ved å presse dem lett med en metallspatel av og til, i 4 minutter på hver side for medium stekt kjøtt. Overfør kotelettene med en hullsleiv til en liten tallerken og hold dem varme, dekket løst med folie.
- 33. Hell av alt unntatt 1 spiseskje fett, og i det gjenværende fettet kok opp hvitløken over moderat varme, mens du rører, til den er blekgull. Tilsett løken og kok opp blandingen, mens du rører, i 1 minutt. Tilsett sopp og soyasaus, og kok opp blandingen over moderat høy varme, mens du rører, til væsken som soppene avgir, er fordampet. Tilsett eddik og kok opp blandingen til væsken er fordampet. Tilsett vin og timian, og kok opp blandingen til nesten all væske er fordampet. Rør inn maisstivelsen i blandingen, tilsett den i stekepannen, og la sausen koke opp under omrøring. Krydre sausen med salt og pepper, øs den over kotelettene, og dryss over hakket persille.