mongolsk biff og vårløk

mongolsk biff og vårløk

Lær hvordan du lager mongolian beef med friske vårløk. En rask og enkel oppskrift perfekt for hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1/2 teskje revet fersk ingefærrot
  • 1/2 kopp soyasaus
  • 1/2 kopp vann
  • 2/3 kopp mørk brunt sukker
  • 450 gram storfe flank steak, skåret i 1/4 tommers skiver på skrå
  • 1/4 kopp maisstivelse
  • 1 kopp vegetabilsk olje til steking
  • 2 bunt grønne løk, kuttet i 5 cm lange biter

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 teskjeer vegetabilsk olje i en kjele på middels varme, og kok og rør hvitløk og ingefær til de avgir duft, omtrent 30 sekunder. Hell i soyasausen, vannet og brunt sukker. Skru opp varmen til middels høy, og rør i 4 minutter, til sukkeret har løst seg opp og sausen koker og tykner litt. Ta sausen av varmen og sett den til side.
  2. 2Legg den skivede storfekjøttet i en bolle, og rør inn maisstivelsen slik at kjøttet blir godt dekket. La kjøttet og stivelsen stå i ca. 10 minutter, slik at mesteparten av kjøttsaftene blir absorbert av stivelsen.
  3. 3Varm opp vegetabilsk olje i en dyp panne eller wok til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  4. 4Rist av overflødig maisstivelse fra storfeskivene, og legg dem forsiktig i det varme oljen, noen om gangen. Rør kort, og stek til kantene blir sprø og begynner å bli brune, ca. 2 minutter. Ta storfeskivene opp av oljen med en stor hullsleiv, og la dem renne av på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
  5. 5Hell ut oljen av pannen, og sett den tilbake på middels varme. Legg storfeskivene tilbake i pannen, rør kort, og hell over den reserverte sausen. Rør en eller to ganger for å blande, og tilsett de grønne løkene. Kok opp blandingen, og kok i ca. 2 minutter, til løken har blitt myk og fått en klar grønnfarge.