
mongolsk biff og vårløk
Lær hvordan du lager mongolian beef med friske vårløk. En rask og enkel oppskrift perfekt for hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje vegetabilsk olje
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/2 teskje revet fersk ingefærrot
- 1/2 kopp soyasaus
- 1/2 kopp vann
- 2/3 kopp mørk brunt sukker
- 450 gram storfe flank steak, skåret i 1/4 tommers skiver på skrå
- 1/4 kopp maisstivelse
- 1 kopp vegetabilsk olje til steking
- 2 bunt grønne løk, kuttet i 5 cm lange biter
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 2 teskjeer vegetabilsk olje i en kjele på middels varme, og kok og rør hvitløk og ingefær til de avgir duft, omtrent 30 sekunder. Hell i soyasausen, vannet og brunt sukker. Skru opp varmen til middels høy, og rør i 4 minutter, til sukkeret har løst seg opp og sausen koker og tykner litt. Ta sausen av varmen og sett den til side.
- 2Legg den skivede storfekjøttet i en bolle, og rør inn maisstivelsen slik at kjøttet blir godt dekket. La kjøttet og stivelsen stå i ca. 10 minutter, slik at mesteparten av kjøttsaftene blir absorbert av stivelsen.
- 3Varm opp vegetabilsk olje i en dyp panne eller wok til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 4Rist av overflødig maisstivelse fra storfeskivene, og legg dem forsiktig i det varme oljen, noen om gangen. Rør kort, og stek til kantene blir sprø og begynner å bli brune, ca. 2 minutter. Ta storfeskivene opp av oljen med en stor hullsleiv, og la dem renne av på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
- 5Hell ut oljen av pannen, og sett den tilbake på middels varme. Legg storfeskivene tilbake i pannen, rør kort, og hell over den reserverte sausen. Rør en eller to ganger for å blande, og tilsett de grønne løkene. Kok opp blandingen, og kok i ca. 2 minutter, til løken har blitt myk og fått en klar grønnfarge.