Kylling- og sveitsiskkål-enkeltkasserolle
Lær hvordan du lager en smakfull chicken and swiss chard enchilada casserole med enkle steg. Perfekt for en mettende middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund sveitsiskkål, grundig skylt og avrent
- 2 hvitløksfedd, eller etter smak, finhakket
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 stor hel kyllingbryst (ca. 1 ½ pund), kokt, benfri og revet (ca. 1 ¼ kopper kjøtt)
- vegetabilsk olje til steking av tortillalefser
- tolv 7-tommers mais-tortillas, tørket i romtemperatur i 30 minutter, eller til de er læraktige og krøllete, men ikke sprø
- 2 ½ kopper meksikansk tomatsaus
- ½ kopp kyllingbuljong
- 1 ½ kopper revet Monterey Jack-ost (ca. 170 gram)
- ½ kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Kutt stilkene fra spinatbladene og hakk dem og bladene separat. I en stor stekepanne kok hvitløken i oljen over moderat varme, under omrøring, til den er duftende. Rør inn spinatstilkene og 1/4 kopp vann, og kok blandingen, dekket, i 5 minutter. Tilsett bladene og kok blandingen, dekket, under omrøring av og til, i 3 til 5 minutter, eller til bladene er møre. Sil spinatblandingen i en bolle, og vend den sammen med den revne kyllingen samt salt og pepper etter smak.
- 2I en stekepanne varmer du opp 1/4 tomme av oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Stek tortillalefsene, én om gangen, ved å vende dem i 3 til 4 sekunder, eller til de er myke, og overfør dem med tang til papirhåndklær for å renne av.
- 3I en bolle tynner du ut tomatsausen med buljongen. Skje omtrent 1/3 kopp av sausen i bunnen av en smurt ildfast form på 33 x 23 cm. Legg fire tortillalefser i ett lag over sausen.
- 4Smør tortillalefsene med halvparten av kyllingblandingen og halvparten av Monterey Jack-osten. Skje omtrent 1/2 kopp av den resterende sausen over blandingen, og dekk med fire av de resterende tortillalefsene i ett lag.
- 5Fordel resten av kyllingblandingen og resten av Monterey Jack-osten over tortillalefsene. Topp blandingen med 1/2 kopp av den resterende sausen, og dekk med de siste fire tortillalefsene.
- 6Hell den resterende sausen jevnt over tortillalefsene og strø over parmesanosten.
- 7Stek enchiladene, dekket med folie, midt i en forvarmet ovn på 175°C i 15 minutter. Fjern folien, og stek enchiladene uten dekke i ytterligere 5 til 10 minutter, eller til osten bobler.