Marinerte svinekoteletter med myk polenta og parmesan

Marinerte svinekoteletter med myk polenta og parmesan

oppskrift på saftige grillet svinekoteletter marinert i saltlake, servert med kremet parmigiano polenta. perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp salt, eller etter smak
  • 2. 1/3 kopp sukker
  • 3. 2 ss fennikelfrø
  • 4. 2 ss korianderfrø
  • 5. 1 ts knuste rød pepperflak
  • 6. 3 laurbærblad
  • 7. 1 løk, hakket
  • 8. 2 gulrøtter, skrellet og hakket
  • 9. 2 selleristenger, hakket
  • 10. 4 hvitløksfedd, knust
  • 11. 1 1/2 liter kaldt vann
  • 12. 4 benfrie svinekoteletter
  • 13. 1 ss vill fennikelpulver*
  • 14. Myk Parmigiano-polenta, oppskrift følger
  • 15. 1 1/2 kopper melk
  • 16. 1 1/2 kopper vann
  • 17. 1 laurbærblad
  • 18. Salt
  • 19. 1 kopp langkokt polenta
  • 20. 1/2 kopp revet Parmigiano
  • 21. 1/4 kopp mascarponeost
  • 22. Myk Parmigiano-polenta:

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Til saltlake:
  3. 33. For å lage saltlaken: I en stor beholder, tilsett alle ingrediensene og rør godt for å blande. Dypp svinekotelettene i saltlaken og sett dem i kjøleskapet i 3 dager. Etter 3 dager, fjern kotelettene fra saltlaken og kast saltlaken.
  4. 44. Forvarm en grill eller grillpanne. Rull fettet på kanten av hver svinekotelett med fennikelpulver. Legg kotelettene forsiktig på den forvarmede grillen eller grillpannen. Etter 3 til 4 minutter, snu kotelettene 90 grader for å lage fine grillmerker. Grill kotelettene i ytterligere 3 til 4 minutter, snu dem og gjenta prosessen. Hvis kotelettene ser ut til å brenne, flytt dem til en kjøligere del av grillen for å la dem koke lenger uten å brenne. Stå kotelettene opp slik at fettkanten er i kontakt med grillen for å få sprøtt fett, dette vil også gjøre fennikelpulveret veldig aromatisk. Ta kotelettene av grillen og la dem hvile på et varmt sted før servering. Steketiden bør være medium til medium godt, og kjøttet skal være veldig saftig. Server med polenta.
  5. 55. I en middels stor kjele, kok opp melk, vann og laurbærblad. Krydre rikelig med salt, nesten til det er overkrydret. Hvordan vet du at du er der? SMAK PÅ DET! Når det har kokt opp, visp inn polentaen gradvis i små mengder. Når all polentaen er tilsatt, skru ned varmen til middels og begynn å røre med en tresleiv. Kok polentaen i 30 til 40 minutter, og tilsett mer vann hvis den blir for tykk og vanskelig å røre ut.
  6. 66. Når polentaen er godt kokt, skal den se kremete ut og føles glatt på tungen, uten kornete tekstur. Ta den av varmen og rør inn Parmigiano og mascarpone. Server umiddelbart, eller legg et stykke plastfolie direkte