
Fyllet laks med balsamico-smørsauce
oppskrift på fyllet laks servert med en rik og smakfull balsamico smørsaus. en elegant rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund jumbo hummerkrepskjøtt
- 2. 1 ss majones
- 3. 1 ts fersk sitronsaft
- 4. 1 ts tørket sennep
- 5. 1 ts sjømatkrydder, for eksempel Old Bay
- 6. 1 ts Worcestershire-saus
- 7. 1 pund skinnfri atlantisk laks eller villaksfilet, delt i 4 biter
- 8. 1/4 pund Brie-ost, skivet
- 9. Salt og nykvernet pepper
- 10. 1 bunt asparges, trimmed
- 11. Salt og pepper
- 12. 1 1/4 kopper balsamicoeddik
- 13. 1 1/2 ss finhakkede sjalottløk
- 14. 1 stang (8 ss) usaltet smør, delt i 4 biter
- 15. 1 ss olivenolje
- 16. Villris, til servering
Fremgangsmåte
- 11. For krabbekaken: Bland forsiktig krabbekjøttet med majones, sitronsaft, sennep, sjømatkrydder og Worcestershire-saus i en stor bolle. Form fire krabbekaker på 4 gram hver.
- 22. Forvarm ovnen til 475 grader Fahrenheit.
- 33. For laksen: Lag en liten vertikal lomme i hver laksebit. Plasser en skive Brie i bunnen av lommen, legg deretter en krabbekake oppå og topp med en ny skive Brie.
- 44. Plasser laksen i en stor ildfast form og tilsett nok vann til å nå en fjerdedel opp langsiden av laksen. Stek til den er blek og gjennomstekt, ca. 12 til 15 minutter.
- 55. For asparges og saus: Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kok aspargesen akkurat til den er sprø og klar grønn, ca. 2-3 minutter. Sil av og dypp i en isvannbad for å stoppe kokeprosessen.
- 66. Ha eddik og sjalottløk i en sautépanne og kok over middels varme til det bobler kraftig og har redusert med tre fjerdedeler, ca. 2 minutter. Tilsett en klype salt og pepper, skru ned varmen til lav og rør sakte inn smøret. Hvis sausen er for tynn, la den småkoke over veldig lav varme til ønsket konsistens er oppnådd.
- 77. I en annen sautépanne, varm opp oljen over middels høy varme til den er varm. Tilsett aspargesen, krydre med salt og pepper, og kok til den er gjennomvarm. (Aspargesen er allerede kokt, så ikke la den koke for lenge.)
- 88. Server laksen og aspargesen over villris. Øs over sausen.