Rosekrem

Rosekrem

Lær hvordan du lager en deilig rose cream. En lett og smakfull dessert som passer perfekt til enhver anledning. Enkel oppskrift og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer kaldt vann
  • 2. 1 (0,25 unser) pakke gelatin
  • 3. 1 ½ kopper kremfløte
  • 4. ½ kopp sukker
  • 5. 1 kopp rømme
  • 6. 2 teskjeer rosenvann
  • 7. 1 dråpe rød matfarging, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Denne rosekremen er et element i vår Rose City Vaffel. Vi serverer den på en fersk vaffel med jordbær fra Oregon Hood, toppet med en saus laget av lokal rabarbra. Det gjør en nydelig dessert som kan sprøytes eller skjees opp i et martiniglass, med friske jordbær eller bringebær på toppen.
  2. 2For å myke opp gelatinen, legg den i kaldt vann i 5 minutter i en mikrobølgeovnsikker beholder. Etter 5 minutter, varm den opp i mikrobølgeovnen på full effekt i ca. 11 sekunder. Sjekk om gelatinen er helt oppløst. Hvis ikke, varm den i 2-sekunders intervaller, rør mellom hver gang, til gelatinen er oppløst, men ikke varm. Alternativt kan du varme gelatinen i en kjele over veldig lav varme bare for å løse den opp. Sett til side.
  3. 3Ha fløte og sukker i en food processor med stålbladet. Kjør maskinen til kremen er lett pisket, dette tar under ett minutt. Alternativt kan du piske fløten med en håndmixer eller visp.
  4. 4Tilsett rømme, rosevann og eventuelt matfarge i food processoren. Kjør maskinen, og hell deretter jevnt den forberedte gelatinen i en jevn strøm inn i food processoren. Kjør i 3 sekunder, åpne lokket, skrap ned sidene, og kjør igjen i noen sekunder.
  5. 5Hvis du har brukt en håndmixer, pisk inn rømme, rosevann og matfarge bare for å blande det. Hell gelatinen i en jevn strøm mens du visper konstant.
  6. 6Hell denne kremen i et glass eller la den sette seg, og bruk en skje eller sprøyte til å forme den. Server med friske jordbær eller bringebær.