
Eggekrem i kopper
Lær hvordan du lager deilige eggnog custard cups – en perfekt dessert for høytiden. En enkel oppskrift med rik smak av eggnog og krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 ½ kopper melk
- 3 store egg
- 3 store eggeplommer, eggehviter reservert til Online Runde 2 Oppskrift Spinat- og oste-soufflé
- ½ teskje salt
- 1 teskje gresskarpievare, delt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- ½ kopp sukker
- Spesialutstyr: 6 ramekiner à 8 gram
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Plasser ramekiner i en ildfast form med høye kanter.
- 2Varm melken i en liten kjele over middels varme til den er varm, men ikke kokende.
- 3Visp sammen egg, eggeplommer, salt, halvparten av krydderet til gresskarpai, vanilje og sukker. Rør sakte den varme melken inn i eggeblandingen. Hell væsken i ramekinene og strø resten av krydderet på toppen.
- 4Sett formen i ovnen og hell varmt vann i ildfaste formen slik at det når omtrent halvveis opp på sidene av koppene. Stek til eggekremen er stivnet rundt kantene og bare beveger seg litt i midten, ca. 35 til 40 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøle i vannbadet. Sett i kjøleskapet til det er avkjølt før servering, ca. 2 timer.