Eggekrem i kopper

Eggekrem i kopper

Lær hvordan du lager deilige eggnog custard cups – en perfekt dessert for høytiden. En enkel oppskrift med rik smak av eggnog og krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopper melk
  • 2. 3 store egg
  • 3. 3 store eggeplommer, eggehviter reservert til Online Runde 2 Oppskrift Spinat- og oste-soufflé
  • 4. ½ teskje salt
  • 5. 1 teskje gresskarpievare, delt
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. ½ kopp sukker
  • 8. Spesialutstyr: 6 ramekiner à 8 gram

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Plasser ramekiner i en ildfast form med høye kanter.
  2. 22. Varm melken i en liten kjele over middels varme til den er varm, men ikke kokende.
  3. 33. Visp sammen egg, eggeplommer, salt, halvparten av krydderet til gresskarpai, vanilje og sukker. Rør sakte den varme melken inn i eggeblandingen. Hell væsken i ramekinene og strø resten av krydderet på toppen.
  4. 44. Sett formen i ovnen og hell varmt vann i ildfaste formen slik at det når omtrent halvveis opp på sidene av koppene. Stek til eggekremen er stivnet rundt kantene og bare beveger seg litt i midten, ca. 35 til 40 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøle i vannbadet. Sett i kjøleskapet til det er avkjølt før servering, ca. 2 timer.