Kyllingsatay med peanøttsaus

Kyllingsatay med peanøttsaus

Lær hvordan du lager smakfull kylling satay med kremet peanøttsaus. En enkel oppskrift perfekt for forretter eller middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp naturell yoghurt
  • 2. 1 teskje ferskrevet ingefær
  • 3. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 4. 1 spiseskje karrypulver
  • 5. 680 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i strimler
  • 6. 20 trespyd, bløtlagt i vann i 30 minutter
  • 7. Vegetabilsk olje, til grilling
  • 8. Salatblader, smørdeig
  • 9. Ferske korianderblader
  • 10. Peanøttsaus, oppskrift følger
  • 11. 1 kopp jevnt peanøttsmør
  • 12. 1/4 kopp lavsodium soyasaus
  • 13. 2 teskjeer rød chili paste, som sambal
  • 14. 2 spiseskjeer mørk brunt sukker
  • 15. 2 lime, presset
  • 16. 1/2 kopp varmt vann
  • 17. 1/4 kopp hakkede peanøtter, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Bland yoghurt, ingefær, hvitløk og karrypulver i en grunn skål, rør godt sammen. Legg kyllingstrimlene i yoghurtmarinaden og vend forsiktig slik at de blir godt dekket. Dekk til og la kyllingen marinere i kjøleskapet i opptil 2 timer.
  3. 33. Tre kyllingbitene på de gjennomvåte grillspyd, og arbeid spydet inn og ut av kjøttet, ned midten av stykket, slik at det holder seg på plass under grillingen. Varm opp en grillpanne på middels varme og pensle den med litt olje for å unngå at kjøttet setter seg fast. Grill kyllingsatayene i 3 til 5 minutter på hver side, til de er pent stekt og gjennomstekt. Server satayene på et fat dekket med salatblader og koriander; sammen med en liten skål peanøttsaus på siden.
  4. 44. Bland peanøttsmør, soyasaus, rød chili paste, brunt sukker og limesaft i en food processor eller blender. Kjør til en jevn puré. Mens motoren går, tilsett litt varmt vann i en tynn stråle for å tynne ut sausen – du trenger kanskje ikke alt. Hell sausen i en fin serveringsskål og pynt med hakkede peanøtter. Server med kyllingsatay.
  5. 55. Porsjon: 3 kopper