Jordbærtartletter

Jordbærtartletter

Lær hvordan du lager deilige jordbærtertler med ferske jordbær og sprø barger. Perfekt til sommerens kaker eller som dessert til fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pund jordbær, vasket, tørket og fjernet stilker
  • 2. 1 sitron
  • 3. 1 lime
  • 4. 1/2 kopp sukker, pluss litt ekstra til å strø over
  • 5. 1/2 kopp melis
  • 6. 1/4 kopp hvetemel
  • 7. 1 ss usaltet smør, smeltet
  • 8. 2 ss appelsinjuice, fra konsentrat (anbefalt Tropicana), ikke ferskpresset
  • 9. Non-stick spray
  • 10. 1/2 til 3/4 kopp rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en offsetspatel, en silikonmatte, et bakepapir, en liten muffinsform.
  3. 3Legg jordbærene på en flat overflate og skjær dem i tynne skiver på tvers, ca. 0,6 cm tykke.
  4. 4Skivene skal være så tynne at de kan bøyes lett når du skjærer dem.
  5. 5Bruk en grønnsaksskreller og, med lett hånd, fjern skallet fra halve sitronen.
  6. 6Prøv å fjerne skallet i små biter og la det hvite laget (pithen) bli igjen.
  7. 7Press saften ut av sitronen og limefrukten, og tilsett dem i en bolle sammen med skallet, sukker og jordbær.
  8. 8Dekk bollen til og sett den i kjøleskapet.
  9. 9Forvarm ovnen til 190 °C.
  10. 10Sikt deretter mel og melis inn i en middels stor bolle.
  11. 11Bruk hendene dine til å presse sukker og mel gjennom siktet for å gjøre det lettere.
  12. 12Rør inn det smeltede smøret og appelsinsaften.
  13. 13Rør godt for å blande.
  14. 14Vend en bakeplate opp ned og plasser den på en flat overflate.
  15. 15Spray den med non-stick spray som en ekstra beskyttelse mot at de setter seg fast.
  16. 16Fyll en teskje av røren nær hjørnet av platen, og bruk en liten offsetspatel til å spre den tynt ut i en liten, ufullkommen oval.
  17. 17Pass på å la det være plass mellom hver oval, fordi de vil flyte ut når de stekes.
  18. 18Du bør kunne få plass til omtrent 12 på brettet.
  19. 19Stek dem i ovnen til de er lysebrune, ca. 5–8 minutter.
  20. 20Ta ut brettet av ovnen.
  21. 21Plasser det ved den opp-ned muffinsformen.
  22. 22Bruk offsetspatelen til å løfte skallet forsiktig av brettet, ett etter ett.
  23. 23Bruk fingrene til å legge et skall over bunnen av muffinsformen, og trykk ned for å lage en tartskall.
  24. 24Siden vil overlappe eller være høyere enn muffinsrøret.