
Jordbærtartletter
Lær hvordan du lager deilige jordbærtertler med ferske jordbær og sprø barger. Perfekt til sommerens kaker eller som dessert til fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en offsetspatel, en silikonmatte, et bakepapir, en liten muffinsform.
- 3Legg jordbærene på en flat overflate og skjær dem i tynne skiver på tvers, ca. 0,6 cm tykke.
- 4Skivene skal være så tynne at de kan bøyes lett når du skjærer dem.
- 5Bruk en grønnsaksskreller og, med lett hånd, fjern skallet fra halve sitronen.
- 6Prøv å fjerne skallet i små biter og la det hvite laget (pithen) bli igjen.
- 7Press saften ut av sitronen og limefrukten, og tilsett dem i en bolle sammen med skallet, sukker og jordbær.
- 8Dekk bollen til og sett den i kjøleskapet.
- 9Forvarm ovnen til 190 °C.
- 10Sikt deretter mel og melis inn i en middels stor bolle.
- 11Bruk hendene dine til å presse sukker og mel gjennom siktet for å gjøre det lettere.
- 12Rør inn det smeltede smøret og appelsinsaften.
- 13Rør godt for å blande.
- 14Vend en bakeplate opp ned og plasser den på en flat overflate.
- 15Spray den med non-stick spray som en ekstra beskyttelse mot at de setter seg fast.
- 16Fyll en teskje av røren nær hjørnet av platen, og bruk en liten offsetspatel til å spre den tynt ut i en liten, ufullkommen oval.
- 17Pass på å la det være plass mellom hver oval, fordi de vil flyte ut når de stekes.
- 18Du bør kunne få plass til omtrent 12 på brettet.
- 19Stek dem i ovnen til de er lysebrune, ca. 5–8 minutter.
- 20Ta ut brettet av ovnen.
- 21Plasser det ved den opp-ned muffinsformen.
- 22Bruk offsetspatelen til å løfte skallet forsiktig av brettet, ett etter ett.
- 23Bruk fingrene til å legge et skall over bunnen av muffinsformen, og trykk ned for å lage en tartskall.
- 24Siden vil overlappe eller være høyere enn muffinsrøret.