
Vanilje- og sjokoladekake med Kahlua og chiffon, servert med portvin og bringebærsaus
oppskrift på en luksuriøs chiffon kake med vanilje, sjokolade og kahlua, servert med portvin og bringebærsaus – perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 325 grader. I en stor bakebolle sikt sammen melet, 1 kopp av sukkeret, kakaopulveret, bakepulveret, natronet og saltet. Lag en fordypning i midten og tilsett olje, Kahlua og vanilje. Ikke rør sammen. I en annen bolle, pisk eggehvitene og kremortarten til de er hvite og skummende. Tilsett sakte den resterende 1/2 koppen sukker og fortsett å piske til stive topper dannes. Ikke overpisk. Bland inn 1/4 av eggehvitene i melet, og vend forsiktig inn resten av eggehvitene med en slikkepott. Spray en 23 cm rund kakeform med non-stick bake spray, eller pensle innsiden med olje. Dryss med mel og slå ut overflødig mel. Hell røren i den forberedte formen. Bank formen lett mot benken for å fjerne luftbobler. Stek i 55 minutter, eller til toppen føles fjærrende, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle oppreist på en avkjølingsrist i 1 time. Løsne sidene med en liten, tynn kniv. Fjern kaken fra formen og la den avkjøle. Pakk den lufttett, eller server umiddelbart med et lett dryss av melis, ledsaget av Portvin og bringebærsaus.
- 22. I en food processor, blend alle ingrediensene til de er veldig jevne. Sil om nødvendig.