Fritert smørfisk

Fritert smørfisk

lær hvordan du lager crispy og saftig friterte smørfisk med vår enkle oppskrift. perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 8 til 10 mellomstore smørfisk
  • 2. Baconfett, talg eller vegetabilsk olje til steking
  • 3. 1/4 kopp maismel
  • 4. 1/2 kopp hvetemel
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern skjell og hodet fra fisken. Vask og rens fisken, og tørk den godt med papirhåndklær. Forvarm to tommers olje til 190 grader i en dyp, tung stekepanne. Mens oljen varmes, bland maismelet, mel, salt og pepper, og dekk begge sider av fisken med blandingen. Legg smørfisken forsiktig i den varme oljen og stek i 5 til 8 minutter, snu den av og til slik at begge sider blir godt brunet. La fisken renne av på papirhåndklær, og server den varm. Den er like god til frokost, servert med gryn og kjeks, som til middag med surkål eller collard greens og maisbrød.