
Popovers
Lær hvordan du lager perfekte popovers med denne enkle oppskriften. Sprø utside og myk innsiden, ideell til frokost eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp brødmel
- 1/2 teskje fint salt
- 1 kopp helmelk eller skummet melk, varmet
- 2 spiseskjeer usaltet smør eller olje, smeltet
- 3 store egg
- 2 til 3 teskjeer vegetabilsk fett (f.eks. kortning)
- Serveringsforslag: Smør og syltetøy
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2I en middels stor bolle, visp sammen mel og salt. I en annen bolle, visp sammen melk, smør og egg. Lag en fordypning i melet, hell i melkeblandingen, og visp til en jevn røre. La røren hvile i 10 minutter.
- 3Varm en non-stick eller godt innsmurt 6-hulls popoverform i ovnen i 5 minutter. Ta forsiktig formen ut av ovnen og pensle innsiden av hullene med smørfett. Hell røren i hullene og stek i 20 minutter, uten å åpne ovnsdøren. (Ikke åpne ovnen under stekingen.)
- 4Senk temperaturen til 175 grader Celsius og fortsett å steke popoverene i 20 minutter, til de er gyldne. Rett etter at du har tatt popoverene ut av ovnen, stikk hull på hver med en liten kniv for å slippe ut damp. Vend popoverene ut av formen og server umiddelbart med smør og syltetøy.