Sjokolademåne-dessert

Sjokolademåne-dessert

oppskrift på chocolate moon dessert, en rik og kremet sjokoladeklassiker perfekt til spesielle anledninger eller som en søt avslutning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • Sjokoladekake i pund, ferdigkjøpt
  • 1 pint pluss 3 spiseskjeer kremfløte, pisket
  • Kirsch eller annen kirsebærlikør
  • 7 1/2 unser bittersøt sjokolade, smeltet
  • Kjørte kirsebær, hermetiske
  • 2 pund bittersøt sjokolade, temperert
  • Kakaosmør, til spraymaling
  • Ferdigkjøpt dessertsaus

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage desserten: Denne desserten ble laget med papir-kjegleformer som ofte finnes ved vanndispensere. Papirkjeglen var 9 centimeter høy med en åpning på 6 centimeter i diameter. Du kan bruke hvilken som helst form du ønsker. Hvis du bruker papirkjegler, plasser dem med spissen ned i små glass for å gjøre det lettere å fylle dem. Bruk en serrert kniv til å skjære pound cake i lag på 1,3 centimeter tykkelse. Bruk en rund utstikker for å kutte kakerundstykker med samme diameter som kjegleformen. Hell kremfløten i en mellomstor bolle og pisk den med en elektrisk mikser på middels hastighet til myke topper dannes. På dette stadiet har den piskede kremen mest volum. Hvis du overpisker kremen, vil volumet gå tapt, og moussen vil ikke bli så lett og luftig som den skal. Hvis du bruker fruktaromaert alkohol, vender du det inn med en slikkepott, og passer på å ikke slå ut luften i kremen. Hell forsiktig den varme, smeltede sjokoladen i blandingen. Hvis sjokoladen er for varm, vil den smelte den piskede kremen. Hvis den er for kald, vil sjokoladen stivne (harde seg) ved kontakt med den kjøligere blandingen, og du vil få sjokoladestykker i moussen. Bruk en slikkepott til forsiktig å vende inn sjokoladen til den er helt blandet inn. Sjokolademoussen skal ha jevn farge uten striper. Plasser sjokolademoussen i en stor konditorkopp (uten tut). Legg noen kirsebær i tuppen av hver papirkjegle. Fyll kjeglen med sjokolademousse slik at den er omtrent 0,6 centimeter fra toppen. Lukk hver kjegle med et kakebunn, og trykk forsiktig bunnen inn i moussen. Vend kjeglen opp ned og plasser den på et bakepapirkledd stekebrett. Sett dessertene i fryseren i 2 timer.
  2. 2For å lage sjokoladekonfekt-dekorasjoner: Bruk en liten avlang slikkepott til