Mediterranean Cod-pakker

Mediterranean Cod-pakker

oppskrift på mediterranean cod packets, en sunn og smakfull hovedrett perfekt for sommermåltider. enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund små Yukon Gold-poteter, skåret i ca. 2,5 cm tykke skiver
  • 2. 1 liten løk, skivet
  • 3. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 5. 1/4 ts rød pepperflak
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 4 skinnløse, midtstykke torskefileter (ca. 170 gram hver)
  • 8. 1/4 ts finrevet sitronskall, pluss 2 ss sitronsaft
  • 9. Nykvernet pepper
  • 10. 1 ts hakket frisk timian
  • 11. 1/4 kopp kalamataoliven med stein, grovhakket
  • 12. 1 425-grams boks cherrytomater
  • 13. 2 ss usaltet smør, romtemperert
  • 14. 1 ss hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Vend potetene, løk og hvitløk med 1 spiseskje olivenolje, rød pepperflak og 1/4 teskje salt i en bolle. Legg torskefileten på en tallerken; drypp med sitronsaft og krydre med salt, pepper og timian.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220°C. Riv av fire ark med bakepapir på 40 cm. Lag pakkene (se bildeserie): Fordel omtrent en kvart av potetblandingen på ett ark med bakepapir; legg en torskefilet oppå, og fordel deretter omtrent en kvart av oliven og tomater (med litt av væsken fra boksen). Drypp over 1/2 spiseskje olivenolje. Lukk pakkene som beskrevet. Gjenta for å lage tre til, og fordel dem på to stekeplater.
  3. 33. Sett inn i ovnen og stek til bakepapiret puffes opp og væsken bobler, ca. 25 minutter. La hvile i 5 minutter før du åpner pakkene.
  4. 44. I mellomtiden blander du smør, gressløk, sitronskall og en liten klype salt i en liten bolle. Åpne forsiktig pakkene og legg på gressløk-smøret.
  5. 55. Fotograf: David Malosh