
Mediterranean Cod-pakker
oppskrift på mediterranean cod packets, en sunn og smakfull hovedrett perfekt for sommermåltider. enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund små Yukon Gold-poteter, skåret i ca. 2,5 cm tykke skiver
- 1 liten løk, skivet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 1/4 ts rød pepperflak
- Kosher-salt
- 4 skinnløse, midtstykke torskefileter (ca. 170 gram hver)
- 1/4 ts finrevet sitronskall, pluss 2 ss sitronsaft
- Nykvernet pepper
- 1 ts hakket frisk timian
- 1/4 kopp kalamataoliven med stein, grovhakket
- 1 425-grams boks cherrytomater
- 2 ss usaltet smør, romtemperert
- 1 ss hakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Vend potetene, løk og hvitløk med 1 spiseskje olivenolje, rød pepperflak og 1/4 teskje salt i en bolle. Legg torskefileten på en tallerken; drypp med sitronsaft og krydre med salt, pepper og timian.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. Riv av fire ark med bakepapir på 40 cm. Lag pakkene (se bildeserie): Fordel omtrent en kvart av potetblandingen på ett ark med bakepapir; legg en torskefilet oppå, og fordel deretter omtrent en kvart av oliven og tomater (med litt av væsken fra boksen). Drypp over 1/2 spiseskje olivenolje. Lukk pakkene som beskrevet. Gjenta for å lage tre til, og fordel dem på to stekeplater.
- 3Sett inn i ovnen og stek til bakepapiret puffes opp og væsken bobler, ca. 25 minutter. La hvile i 5 minutter før du åpner pakkene.
- 4I mellomtiden blander du smør, gressløk, sitronskall og en liten klype salt i en liten bolle. Åpne forsiktig pakkene og legg på gressløk-smøret.
- 5Fotograf: David Malosh