Grillet kveite med ricottamos og ertepuré
oppskrift på broiled halibut servert med kremet ricottapeapuré. sunn, enkel og velsmakende sjømatrett perfekt for en lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 små gulrøtter, delt i fire på langs
- 2. 1 middels rød løk, tynne skiver
- 3. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 4. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 5. 4 halibutfiléter à 170 gram, uten skinn, midtstykke (ca. 4,5 cm tykke)
- 6. 1/2 teskje røkt paprika
- 7. 1 pakke på 280 gram frosne erter
- 8. 1/3 kopp ricottaost
- 9. 1 spiseskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 21. Forvarm grillen. Dekk en grillpanne med aluminiumsfolie og forvarm i 5 minutter.
- 32. I mellomtiden børst gulrøttene og løken med 1 spiseskje olivenolje og krydre med salt og pepper. Pensle fisken med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, krydre med salt og pepper, og strø over paprika; pensle slik at fisken blir jevnt dekket av paprika.
- 43. Fjern forsiktig pannen fra ovnen, plasser fisken i midten og fordel løk og gulrøtter rundt. Grill til fisken er gyllen og akkurat gjennomstekt, ca. 8 til 10 minutter.
- 54. I mellomtiden kan du koke erter i en bolle med 1/4 kopp vann i mikrobølgeovnen til de er akkurat møre, ca. 4 minutter. Overfør ertene og væsken til en food processor og kjør et par pulser sammen med ricotta, smør og en klype salt for å lage en litt grov puré. Fordel puréen på tallerkener og topp med fisken, gulrøtter, løk og pannenes saft.
- 65. Fotograf: Antonis Achilleos