Grillet kveite med ricottamos og ertepuré

Grillet kveite med ricottamos og ertepuré

oppskrift på broiled halibut servert med kremet ricottapeapuré. sunn, enkel og velsmakende sjømatrett perfekt for en lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 små gulrøtter, delt i fire på langs
  • 2. 1 middels rød løk, tynne skiver
  • 3. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 5. 4 halibutfiléter à 170 gram, uten skinn, midtstykke (ca. 4,5 cm tykke)
  • 6. 1/2 teskje røkt paprika
  • 7. 1 pakke på 280 gram frosne erter
  • 8. 1/3 kopp ricottaost
  • 9. 1 spiseskje usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 21. Forvarm grillen. Dekk en grillpanne med aluminiumsfolie og forvarm i 5 minutter.
  3. 32. I mellomtiden børst gulrøttene og løken med 1 spiseskje olivenolje og krydre med salt og pepper. Pensle fisken med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, krydre med salt og pepper, og strø over paprika; pensle slik at fisken blir jevnt dekket av paprika.
  4. 43. Fjern forsiktig pannen fra ovnen, plasser fisken i midten og fordel løk og gulrøtter rundt. Grill til fisken er gyllen og akkurat gjennomstekt, ca. 8 til 10 minutter.
  5. 54. I mellomtiden kan du koke erter i en bolle med 1/4 kopp vann i mikrobølgeovnen til de er akkurat møre, ca. 4 minutter. Overfør ertene og væsken til en food processor og kjør et par pulser sammen med ricotta, smør og en klype salt for å lage en litt grov puré. Fordel puréen på tallerkener og topp med fisken, gulrøtter, løk og pannenes saft.
  6. 65. Fotograf: Antonis Achilleos