Pad Thai med kylling og reker

Pad Thai med kylling og reker

Lær hvordan du lager autentisk pad thai med kylling og reker. En smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss soyasaus
  • 2. 1 ss vann
  • 3. 1 ss kremet peanøttsmør
  • 4. 1 ts asiatisk chilipasta, for eksempel sambal oelek
  • 5. 3 ss rapsolje
  • 6. 1 ts finhakket hvitløk
  • 7. 1 ts finhakket ingefær
  • 8. 1/2 kopp juliennehakkede blandede grønnsaker (gulrøtter, gule squash, zucchini)
  • 9. 115 gram benfri, skinnfri kyllingbryst eller lår, skåret i strimler
  • 10. 12 mellomstore til store reker, skrelte og renset
  • 11. 1/4 pund mediumbred risnudler, bløtlagt i varmt vann til de er myke og deretter drenert
  • 12. 1 ss lett brunt sukker
  • 13. 1 ss eplesidereddik
  • 14. Hakket romainesalat, til pynt
  • 15. Bønnespirer, til pynt
  • 16. Limebåter, til pynt
  • 17. Ferske korianderblader, til pynt
  • 18. Hakkede peanøtter, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, visp sammen soyasaus, vann, peanøttsmør og chilipasta til en jevn blanding.
  2. 22. Varm opp en stor wok over middels høy varme, og tilsett rapsolje. Når oljen er varm, tilsett hvitløk og ingefær og la det koke til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett grønnsakene, kylling og reker, og stek under omrøring til kylling og reker er brune og gjennomkokte, ca. 2 minutter. Tilsett nudler og vend godt slik at de blir dekket av sausen.
  3. 33. Tilsett peanøtt- og kryddepasta, brunt sukker og eplecidereddik, og vend godt for å fordele det jevnt. La det koke til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.
  4. 44. Fordel hakket romanosalat på et serveringsfat. Server pad thai oppå salaten, og pynt med bønnespirer, limebåter, koriander og hakkede peanøtter.