
Rostet kalkunbryst med krydret tørrmarinade
Lær hvordan du lager saftig kalkunbryst med en smakfull og krydret tørrmarinade. Perfekt for en sunn og smakfull hovedrett i helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel kalkunbryst med ben (6 til 7 pund)
- 2 ss olivenolje
- 2 ss fersk limejuice
- 2 ts løksalt
- 2 ts chilipulver
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts malt spisskummen
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/4 ts allehånde
- 1/4 ts cayennepepper
- 2 ss hvetemel
- 1 boks (14,5 oz) kyllingbuljong
- Potetmos, til servering, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Smør en stor stekepanne med non-stick vegetabilsk oljespray. Gni kalkunen på alle sider med olivenolje og limesaft.
- 3Tørrkrydder: Bland løk, salt, chilipulver, tørket oregano, spisskummen, hvitløkspulver, allehånde og cayenne i en liten bolle. Gni 1 1/2 spiseskje av krydderblandingen over kalkunen.
- 4Stek kalkunen i ovnen i 1 1/2 til 2 1/2 timer, eller til den indre temperaturen viser 75 grader Celsius (165 grader Fahrenheit) på et øyeblikksmåler. Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile på et varmt sted i 10 minutter.
- 5Sjy: Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer av stekesjyen fra stekepannen. Strø mel og 1/2 teskje av den resterende tørrkrydderblandingen over bunnen av stekepannen; kok opp på middels høy varme, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen, i omtrent 1 minutt. Visp gradvis inn kyllingkraften til det blir jevnt. La det koke opp, og rør av og til, til det tykner, ca. 2 minutter. Sil sausen gjennom en sikt over en sausekanne, og hold den varm.
- 6Kutt av hver halvdel av kalkunbrystet fra beinet. Pakk inn én halvdel og oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager, eller frys den ned i opptil 4 måneder for senere bruk. Skjær den andre halvdel av kalkunbrystet i skiver og server med sausen, og potetmos, hvis ønskelig.