Hello Fresh Mobile Banner
Rostet kalkunbryst med krydret tørrmarinade

Rostet kalkunbryst med krydret tørrmarinade

Lær hvordan du lager saftig kalkunbryst med en smakfull og krydret tørrmarinade. Perfekt for en sunn og smakfull hovedrett i helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hel kalkunbryst med ben (6 til 7 pund)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss fersk limejuice
  • 2 ts løksalt
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/4 ts allehånde
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 2 ss hvetemel
  • 1 boks (14,5 oz) kyllingbuljong
  • Potetmos, til servering, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Smør en stor stekepanne med non-stick vegetabilsk oljespray. Gni kalkunen på alle sider med olivenolje og limesaft.
  3. 3Tørrkrydder: Bland løk, salt, chilipulver, tørket oregano, spisskummen, hvitløkspulver, allehånde og cayenne i en liten bolle. Gni 1 1/2 spiseskje av krydderblandingen over kalkunen.
  4. 4Stek kalkunen i ovnen i 1 1/2 til 2 1/2 timer, eller til den indre temperaturen viser 75 grader Celsius (165 grader Fahrenheit) på et øyeblikksmåler. Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile på et varmt sted i 10 minutter.
  5. 5Sjy: Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer av stekesjyen fra stekepannen. Strø mel og 1/2 teskje av den resterende tørrkrydderblandingen over bunnen av stekepannen; kok opp på middels høy varme, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen, i omtrent 1 minutt. Visp gradvis inn kyllingkraften til det blir jevnt. La det koke opp, og rør av og til, til det tykner, ca. 2 minutter. Sil sausen gjennom en sikt over en sausekanne, og hold den varm.
  6. 6Kutt av hver halvdel av kalkunbrystet fra beinet. Pakk inn én halvdel og oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager, eller frys den ned i opptil 4 måneder for senere bruk. Skjær den andre halvdel av kalkunbrystet i skiver og server med sausen, og potetmos, hvis ønskelig.