Cheesesteak-suppe

Cheesesteak-suppe

Lær hvordan du lager en deilig cheesesteak soup med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager, full av smak og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2. 1 liten løk, hakket
  • 3. 1 gulrot, hakket
  • 4. 1/4 teskje sellerifrø
  • 5. 2 hvitløksfedd, hakket
  • 6. 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 7. 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 8. 1/2 teskje sterk saus
  • 9. 6 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 10. 2 myke hoagieboller, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 11. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 12. 225 gram cheddarost, revet
  • 13. 225 gram provoloneost, revet
  • 14. 450 gram skivet storfekjøtt eller roastbiff
  • 15. 1/4 kopp sylteagurk, skivet
  • 16. 2 spiseskjeer hakket frisk persille, pluss mer til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en nederlandsk ovn eller en tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett løk, gulrot, sellerifrø og hvitløk, og kok under omrøring av og til til løken er myk, ca. 3 minutter. Tilsett 1/3 kopp mel, Worcestershire-saus og hot sauce; kok under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsett kyllingkraft og 2 kopper vann, og kok opp. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, vend brødterningene i 1 spiseskje olivenolje på et bakepapirkledd stekebrett; krydre med salt og pepper. Stek til de er gylne og sprø, ca. 7 minutter; sett til side.
  3. 33. Kjør suppen glatt i en blender til den er jevn. Hell den tilbake i gryten og kok opp, skru ned varmen til middels lav, og la den småkoke i 5 minutter. Bland cheddar, provolone og de resterende 2 spiseskjeene mel i en bolle; visp langsomt osteblandingen inn i suppen til den er smeltet. Kjør suppen igjen i blenderen til den er glatt. Hell den tilbake i gryten og kok opp igjen, og fjern deretter fra varmen.
  4. 44. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett storfekjøttet og kok under omrøring til det er brunt, ca. 3 minutter. Rør inn pepperoncini og persille, og krydre med salt og pepper. Fordel suppen i skåler; topp med storfekjøtt, krutonger og mer persille.
  5. 55. Fotograf: Johnny Miller