Feinschmeckerrolle

Feinschmeckerrolle

Oppdag hvordan du lager en utsøkt feinschmeckerrole med denne detaljerte oppskriften. Perfekt for spesielle anledninger og gourmetmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 skiver røkt skinke
  • 2. 4 skiver kalvesteik, banket tynn
  • 3. 8 salvieblader, finhakket
  • 4. 2 spiseskjeer hakkede hasselnøtter
  • 5. 4 store flate sopp
  • 6. Sort pepper og salt
  • 7. Klaret smør
  • 8. 1 spiseskje paprika
  • 9. ½ sitron, saftet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader. Legg én skive røkt skinke på hver kalveskive. Krydre med pepper og dryss over salvieblader og hakkede hasselnøtter. Stek hele soppene i litt klarert smør, og plasser deretter én sopp på hver kalveskive.
  2. 2Rull sammen kalveskivene og bind dem med hyssing. Krydre med salt og pepper. Legg kalverullene i en ildfast form, pensle med klarert smør og strø rikelig med paprika over. Pensle en gang til med klarert smør. Sett formen i ovnen og stek uten lokk i 20 minutter, og pensle av og til. Ta kalverullene ut av ovnen og skjær hver rull i to på langs med en skarp kniv. Anrett på et serveringsfat.
  3. 3Sett den ildfaste formen på komfyren igjen, tilsett sitronsaft og rør godt for å blande det med stekefettet. Hell over kalverullene og la dem trekke. Server gjerne med broccolisalat, hvis ønskelig.
  4. 4Anbefalt drikke: Lett tørr claret