Biffgryte med øl-småkaker

Biffgryte med øl-småkaker

oppskrift på smakfull oksegryte med øl og deilige kjeks for en varmende middag. enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 stilker selleri, hakket
  • 4 gulrøtter, skrelt og skåret i 1-tommers tykke skiver
  • 4 røde poteter, hakket i store terninger
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 teskje finhakket fersk timian
  • 1 (450 gram) høyryggstek, skåret i 1-tommers terninger
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 (410 gram) boks med lavsalt storfebuljong
  • 1 (410 gram) boks med hakkede tomater
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 1 teskje sterk saus
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • Øl-biscuits, oppskrift følger
  • 2 1/4 kopper allsidig bakeblanding, oppskrift følger
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 kopp øl
  • 6 kopper hvetemel
  • 3 spiseskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer salt
  • 3/4 kopp smørfett

Fremgangsmåte

  1. 1I en 6-liters slowcooker kombineres selleri, gulrøtter, poteter, løk, timian og storfekjøtt. I en stor bolle rører du sammen alle de resterende ingrediensene og heller det over storfekjøttet og grønnsakene i slowcookeren. Dekk til og kok på høy varme i 5 timer. Overfør til en serveringsskål og server med øl-biscuits.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3I en stor blandebolle blander du alle ingrediensene med en visp til de akkurat er godt blandet. Ved hjelp av to skjeer deler du deigen i 4 jevne hauger og legger dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 8 til 10 minutter til de er gyldne og fine.
  4. 4I en stor bolle blander du mel, bakepulver og salt. Skjær inn smøret med en kakespade eller gaffel til blandingen er godt blandet. Bruk i oppskrifter som krever Bisquick eller allsidig melblanding.