Biffgryte med øl-småkaker

Biffgryte med øl-småkaker

oppskrift på smakfull oksegryte med øl og deilige kjeks for en varmende middag. enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 stilker selleri, hakket
  • 2. 4 gulrøtter, skrelt og skåret i 1-tommers tykke skiver
  • 3. 4 røde poteter, hakket i store terninger
  • 4. 1 middels stor løk, hakket
  • 5. 1 teskje finhakket fersk timian
  • 6. 1 (450 gram) høyryggstek, skåret i 1-tommers terninger
  • 7. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 8. 1 (410 gram) boks med lavsalt storfebuljong
  • 9. 1 (410 gram) boks med hakkede tomater
  • 10. 1 spiseskje eplesidereddik
  • 11. 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 12. 1 teskje sterk saus
  • 13. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 14. Øl-biscuits, oppskrift følger
  • 15. 2 1/4 kopper allsidig bakeblanding, oppskrift følger
  • 16. 2 spiseskjeer sukker
  • 17. 1 kopp øl
  • 18. 6 kopper hvetemel
  • 19. 3 spiseskjeer bakepulver
  • 20. 2 teskjeer salt
  • 21. 3/4 kopp smørfett

Fremgangsmåte

  1. 11. I en 6-liters slowcooker kombineres selleri, gulrøtter, poteter, løk, timian og storfekjøtt. I en stor bolle rører du sammen alle de resterende ingrediensene og heller det over storfekjøttet og grønnsakene i slowcookeren. Dekk til og kok på høy varme i 5 timer. Overfør til en serveringsskål og server med øl-biscuits.
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 33. I en stor blandebolle blander du alle ingrediensene med en visp til de akkurat er godt blandet. Ved hjelp av to skjeer deler du deigen i 4 jevne hauger og legger dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 8 til 10 minutter til de er gyldne og fine.
  4. 44. I en stor bolle blander du mel, bakepulver og salt. Skjær inn smøret med en kakespade eller gaffel til blandingen er godt blandet. Bruk i oppskrifter som krever Bisquick eller allsidig melblanding.