
Biffgryte med øl-småkaker
oppskrift på smakfull oksegryte med øl og deilige kjeks for en varmende middag. enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 stilker selleri, hakket
- 4 gulrøtter, skrelt og skåret i 1-tommers tykke skiver
- 4 røde poteter, hakket i store terninger
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 teskje finhakket fersk timian
- 1 (450 gram) høyryggstek, skåret i 1-tommers terninger
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 (410 gram) boks med lavsalt storfebuljong
- 1 (410 gram) boks med hakkede tomater
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1 teskje sterk saus
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- Øl-biscuits, oppskrift følger
- 2 1/4 kopper allsidig bakeblanding, oppskrift følger
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 kopp øl
- 6 kopper hvetemel
- 3 spiseskjeer bakepulver
- 2 teskjeer salt
- 3/4 kopp smørfett
Fremgangsmåte
- 1I en 6-liters slowcooker kombineres selleri, gulrøtter, poteter, løk, timian og storfekjøtt. I en stor bolle rører du sammen alle de resterende ingrediensene og heller det over storfekjøttet og grønnsakene i slowcookeren. Dekk til og kok på høy varme i 5 timer. Overfør til en serveringsskål og server med øl-biscuits.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3I en stor blandebolle blander du alle ingrediensene med en visp til de akkurat er godt blandet. Ved hjelp av to skjeer deler du deigen i 4 jevne hauger og legger dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 8 til 10 minutter til de er gyldne og fine.
- 4I en stor bolle blander du mel, bakepulver og salt. Skjær inn smøret med en kakespade eller gaffel til blandingen er godt blandet. Bruk i oppskrifter som krever Bisquick eller allsidig melblanding.