Middagsalat

Middagsalat

Lær hvordan du lager en deilig og frisk dinner salad. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss finhakket fersk dill
  • 2. 1 ss balsamicoeddik
  • 3. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 1/4 kopp smuldret fetaost
  • 5. 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 6. 1/4 kopp hakket kanadisk bacon (6 ounces)
  • 7. 2 store storfekjøttstomater, tynne skiver
  • 8. 1 liten rød løk, tynne skiver
  • 9. 1 hode smørsalat, delt i 8 små båter

Fremgangsmåte

  1. 1Vinaigrette:
  2. 2I en liten bolle, visp sammen dill, eddik og olje. Vend inn smuldret fetaost. Krydre med pepper etter smak. Sett til side til du skal ha over salaten.
  3. 3Salat:
  4. 4Stek kanadisk bacon i en non-stick stekepanne på 10 tommer over middels høy varme til den er sprø, ca. 3 minutter. Ta baconbitene opp og legg dem på en tallerken med papirhåndkle for å renne av.
  5. 5På hver av fire salatfat, legg lagvis i vekselsrekkefølge: tomatskiver, løkskiver og salatbiter. Strø over kanadisk bacon og fordel vinaigretten jevnt over salatene. Server umiddelbart.