Tiramisu lagkake

Tiramisu lagkake

Lær hvordan du lager en deilig tiramisu lagkake med lag av mascarpone, kaffe og kakao. Perfekt for spesielle anledninger og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 16 ss usaltet smør, romtemperert, pluss litt til smøring av formene
  • 2. 2 1/4 kopper kakehvetemel, pluss litt til formene
  • 3. 2 ts bakepulver
  • 4. 1/2 ts salt
  • 5. 1 1/2 kopper sukker
  • 6. 4 store egg
  • 7. 1 1/2 ts ren vaniljeekstrakt
  • 8. 3/4 kopp helmelk
  • 9. Kaffelikør, til pensling (valgfritt)
  • 10. 115 g kremost, romtemperert
  • 11. 1/2 ts kaffearoma
  • 12. 1 1/2 kopper pluss 1 ss kaldt pisket kremfløte
  • 13. 1/2 kopp melis
  • 14. 2 ts instant espressopulver
  • 15. 2 ts usøtet kakaopulver
  • 16. 2 1/2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 17. 8 oz kremost, romtemperert
  • 18. 3 1/2 kopper melis
  • 19. 1 1/2 ts kaffearoma
  • 20. 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • 21. 1/4 ts salt
  • 22. 115 g mørk sjokolade, finhakket
  • 23. 1/2 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaken: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør bunnen og sidene av to 23-centimeters runde kakeformer; kle bunnen med bakepapir. Smør bakepapiret og strø mel på bunnen og sidene av hver form, og rist av overflødig mel. Sikt melet, bakepulveret og saltet i en middels stor bolle; sett til side.
  2. 2Pisk smøret i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er kremaktig, ca. 1 minutt. Tilsett sukkeret og fortsett å piske til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Pisk inn eggene ett om gangen til de er godt innarbeidet, deretter tilsetter du vaniljen. Senk mikserens hastighet til lav og vend inn melet i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger, til det er akkurat blandet. Øk hastigheten til middels høy og pisk til glatt, ca. 30 sekunder.
  3. 3Fordel røren jevnt i de forberedte formene og bank lett hver form mot benken for å fjerne luftbobler. Stek til kaken er lett gyllen og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30–35 minutter. La kaken avkjøle i formene i 15 minutter, før du forsiktig snur dem ut på en avkjølingsrist for å avkjøle helt; fjern bakepapiret.
  4. 4I mellomtiden lager du fyllet: Pisk kremost og kaffearoma i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er glatt og kremaktig, ca. 1 minutt. Hvis du bruker en standmikser, bytt til visp-vedlegget. Tilsett 1 ½ kopp kremfløte og melis, og pisk til stive topper dannes, 2–3 minutter. Del fyllet i to små boller (ca. 1 stor kopp hver). Rør sammen den resterende spiseskjeen med kremfløte og espressopulver i en liten bolle for å lage en pasta; vend inn i den ene bolle med fyll. Vend kakao i den