Hello Fresh Mobile Banner
Tiramisu lagkake

Tiramisu lagkake

Lær hvordan du lager en deilig tiramisu lagkake med lag av mascarpone, kaffe og kakao. Perfekt for spesielle anledninger og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 16 ss usaltet smør, romtemperert, pluss litt til smøring av formene
  • 2. 2 1/4 kopper kakehvetemel, pluss litt til formene
  • 3. 2 ts bakepulver
  • 4. 1/2 ts salt
  • 5. 1 1/2 kopper sukker
  • 6. 4 store egg
  • 7. 1 1/2 ts ren vaniljeekstrakt
  • 8. 3/4 kopp helmelk
  • 9. Kaffelikør, til pensling (valgfritt)
  • 10. 115 g kremost, romtemperert
  • 11. 1/2 ts kaffearoma
  • 12. 1 1/2 kopper pluss 1 ss kaldt pisket kremfløte
  • 13. 1/2 kopp melis
  • 14. 2 ts instant espressopulver
  • 15. 2 ts usøtet kakaopulver
  • 16. 2 1/2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 17. 8 oz kremost, romtemperert
  • 18. 3 1/2 kopper melis
  • 19. 1 1/2 ts kaffearoma
  • 20. 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • 21. 1/4 ts salt
  • 22. 115 g mørk sjokolade, finhakket
  • 23. 1/2 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaken: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør bunnen og sidene av to 23-centimeters runde kakeformer; kle bunnen med bakepapir. Smør bakepapiret og strø mel på bunnen og sidene av hver form, og rist av overflødig mel. Sikt melet, bakepulveret og saltet i en middels stor bolle; sett til side.
  2. 2Pisk smøret i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er kremaktig, ca. 1 minutt. Tilsett sukkeret og fortsett å piske til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Pisk inn eggene ett om gangen til de er godt innarbeidet, deretter tilsetter du vaniljen. Senk mikserens hastighet til lav og vend inn melet i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger, til det er akkurat blandet. Øk hastigheten til middels høy og pisk til glatt, ca. 30 sekunder.
  3. 3Fordel røren jevnt i de forberedte formene og bank lett hver form mot benken for å fjerne luftbobler. Stek til kaken er lett gyllen og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30–35 minutter. La kaken avkjøle i formene i 15 minutter, før du forsiktig snur dem ut på en avkjølingsrist for å avkjøle helt; fjern bakepapiret.
  4. 4I mellomtiden lager du fyllet: Pisk kremost og kaffearoma i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er glatt og kremaktig, ca. 1 minutt. Hvis du bruker en standmikser, bytt til visp-vedlegget. Tilsett 1 ½ kopp kremfløte og melis, og pisk til stive topper dannes, 2–3 minutter. Del fyllet i to små boller (ca. 1 stor kopp hver). Rør sammen den resterende spiseskjeen med kremfløte og espressopulver i en liten bolle for å lage en pasta; vend inn i den ene bolle med fyll. Vend kakao i den