
Tiramisu lagkake
Lær hvordan du lager en deilig tiramisu lagkake med lag av mascarpone, kaffe og kakao. Perfekt for spesielle anledninger og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 16 ss usaltet smør, romtemperert, pluss litt til smøring av formene
- 2. 2 1/4 kopper kakehvetemel, pluss litt til formene
- 3. 2 ts bakepulver
- 4. 1/2 ts salt
- 5. 1 1/2 kopper sukker
- 6. 4 store egg
- 7. 1 1/2 ts ren vaniljeekstrakt
- 8. 3/4 kopp helmelk
- 9. Kaffelikør, til pensling (valgfritt)
- 10. 115 g kremost, romtemperert
- 11. 1/2 ts kaffearoma
- 12. 1 1/2 kopper pluss 1 ss kaldt pisket kremfløte
- 13. 1/2 kopp melis
- 14. 2 ts instant espressopulver
- 15. 2 ts usøtet kakaopulver
- 16. 2 1/2 staver usaltet smør, romtemperert
- 17. 8 oz kremost, romtemperert
- 18. 3 1/2 kopper melis
- 19. 1 1/2 ts kaffearoma
- 20. 1 ts ren vaniljeekstrakt
- 21. 1/4 ts salt
- 22. 115 g mørk sjokolade, finhakket
- 23. 1/2 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Lag kaken: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør bunnen og sidene av to 23-centimeters runde kakeformer; kle bunnen med bakepapir. Smør bakepapiret og strø mel på bunnen og sidene av hver form, og rist av overflødig mel. Sikt melet, bakepulveret og saltet i en middels stor bolle; sett til side.
- 2Pisk smøret i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er kremaktig, ca. 1 minutt. Tilsett sukkeret og fortsett å piske til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Pisk inn eggene ett om gangen til de er godt innarbeidet, deretter tilsetter du vaniljen. Senk mikserens hastighet til lav og vend inn melet i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger, til det er akkurat blandet. Øk hastigheten til middels høy og pisk til glatt, ca. 30 sekunder.
- 3Fordel røren jevnt i de forberedte formene og bank lett hver form mot benken for å fjerne luftbobler. Stek til kaken er lett gyllen og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30–35 minutter. La kaken avkjøle i formene i 15 minutter, før du forsiktig snur dem ut på en avkjølingsrist for å avkjøle helt; fjern bakepapiret.
- 4I mellomtiden lager du fyllet: Pisk kremost og kaffearoma i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er glatt og kremaktig, ca. 1 minutt. Hvis du bruker en standmikser, bytt til visp-vedlegget. Tilsett 1 ½ kopp kremfløte og melis, og pisk til stive topper dannes, 2–3 minutter. Del fyllet i to små boller (ca. 1 stor kopp hver). Rør sammen den resterende spiseskjeen med kremfløte og espressopulver i en liten bolle for å lage en pasta; vend inn i den ene bolle med fyll. Vend kakao i den