Kale-suppe

Kale-suppe

oppskrift på en deilig og sunn kale soppsuppe. enkel å lage, perfekt for en næringsrik lunsj eller middag. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp olivenolje
  • 2. 3 store løk, finhakket
  • 3. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 2 laurbærblader
  • 5. 10 kopper grønnsaksbuljong
  • 6. 1 (450 gram) boks hakkede tomater
  • 7. 1 (425 gram) boks kidneybønner, avrent og godt skylt, eller 1 ½ kopper nykokte bønner
  • 8. 450 gram grønnkål, blader revet av stilkene og finhakket (ca. 10 kopper blader)
  • 9. 3 mellomstore røde poteter, uten skrell og skåret i 1/2-tommers terninger
  • 10. 2 teskjeer god kvalitets søt paprika
  • 11. En klype cayennepepper
  • 12. 1 teskje salt
  • 13. Rikelig med nykvernet pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp oljen i en stor kjele over middels varme. Rør inn løk og hvitløk, og la det surre til løken er gyllen og myk, ca. 10 minutter.
  2. 22. Skru opp varmen til høy, rør inn alle de resterende ingrediensene, og la suppen koke opp. Senk varmen til en livlig småkoking og la den koke i ca. 30 minutter, eller til potetene er møre og suppen har tyknet.
  3. 33. Fjern laurbærbladene. Ta ut omtrent 2 kopper av suppen og kjør den glatt i en blender eller med en stavmikser. Ha den tilbake i suppen og rør godt for å blande. Smaken på denne suppen vil bli mer intens med tiden, så ikke nøl med å lage den noen dager i forveien.