
Ølribbe
oppskrift på beer ribs - møre ribber marinert i øl, perfekt til grillen eller ovnen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp mørk øl
- 1/3 kopp soyasaus
- 1/3 kopp Dijon-sennep
- 1/4 kopp godt pakket mørk brunt sukker
- 1 løk, finhakket
- 1 teskje Worcestershire-saus
- 900 gram magre svineribbe, trimmet for overflødig fett og delt i to på tvers av kjøttet
Fremgangsmåte
- 1Bland godt alle ingrediensene i en stor bolle, unntatt spareribsene. I en kjele dekker du spareribsene med saltet vann. Kok opp og la dem småkoke, skum av skummet, i 20 minutter. Sil av vannet og skyll raskt under kaldt vann.
- 2Kutt ribbeina i seksjoner med én ribbe hver, og legg dem i marinaden i bollen, rør godt slik at de blir dekket. La ribbeina marinere, dekket, i romtemperatur, og rør av og til, i 2 timer. Alternativt kan de settes i kjøleskapet over natten, dekket. Forvarm ovnen til 350 grader.
- 3Legg ribbeina med kjøttsiden opp i ett lag i lett oljede stekeplater, og pensle med litt marinade. Stek dem midt i ovnen, snu og pensle av og til, i 1 time, eller til de er møre og har fått en glasur.
- 4Ribbeina kan stekes dagen før og oppbevares i kjøleskapet, dekket. Varm dem opp i en forvarmet ovn på 350 grader i 10 til 15 minutter, eller til de er gjennomvarme. Server varme eller romtempererte.