Lammekjøtt med pepperrot og eddik Agnello al Raffano
oppskrift på lam med frisk horseradish og syrlig eddik, en smakfull og enkel rett for spesielle anledninger eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Fjern benet, det meste av fettet og all brusk fra lammet, og skjær kjøttet i 2,5 cm store terninger.
- 22. I en stor norsk ovn, bland sammen 2 spiseskjeer smør, oljen, løk, timian, laurbærblad, eddik, kraft, salt og pepper etter smak, og kok opp over middels høy varme. Tilsett lammeterningene og kok, dekket, i 1 time. Kjøttet skal være veldig mørt, og det skal være svært lite væske igjen i pannen. Hvis det er mye væske i pannen, fjern kjøttet og la væsken koke inn over høy varme, før du legger kjøttet tilbake i pannen.
- 33. I en liten kjele, smelt resten av smøret og bland inn pepperrot og persille. Kok opp, rør om, over høy varme i 1 minutt, og hell deretter sausen over kjøttet og vend det forsiktig slik at det blir dekket. Server umiddelbart.
- 44. I en stor, tykkbunnsgryte, varm opp oljen over høy varme til den begynner å ryke. Tilsett alle kyllingdelene og brun dem godt på alle sider, rør om for å unngå at det brenner seg. Fjern kyllingen og sett den til side. Tilsett gulrøtter, løk og selleri i gryten, og kok til de er myke og har fått farge. Legg kyllingen tilbake i gryten, og tilsett 3 liter vann, tomatpuré, pepperkorn og persille. Rør med en tresleiv for å løsne de brune bitene av kylling og grønnsaker fra bunnen av gryten. Kok opp nesten, reduser deretter varmen og la det småkoke til kraften er redusert til omtrent halvparten, ca. 2 timer, og skum av overflødig fett av og til. Fjern gryten fra varmen, sil av kraften, og press på fasthetene med bunnen av en øse for å presse ut all væske. Rør i kraften for å lette avkjølingen, og sett den til side. Oppbevar kraften i små