Pasta med blåskjell og kamskjell marinière
en smakfull oppskrift på pasta med friske blåskjell og muslinger marinert i hvitløk og hvitvin, perfekt for sjømatelskere
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund blåskjell
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss litt mer til pastavannet
- 2 sjalottløk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- En klype tørkede rød pepperflak
- 1/2 pund hjerteskjell
- 2 kvister estragon, blader fjernet
- 1 kvist timian, blader fjernet
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 340 gram fersk fettucine
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje finhakket frisk persille
- 2 teskjeer finhakket frisk estragon
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, kok opp saltet vann. Rens skjellene for tang og eventuelle tråder. Sett til side.
- 2I en stor stekepanne, over høy varme, bland smør og olivenolje. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og kok i 1 til 2 minutter til de er gjennomsiktige. Ikke la det bli brunt. Tilsett chiliflak og rør godt.
- 3Tilsett de reserverte muslingene, blåskjellene, estragon, timian og rosmarin, og fortsett å steke til urtene begynner å dufte. Deglaser med hvitvin og smak til med salt og pepper. Dekk pannen og kok videre over høy varme til skjellene har åpnet seg, omtrent 3 til 4 minutter.
- 4I mellomtiden, tilsett et par spiseskjeer salt og en liten skvett olivenolje i det kokende vannet. Ha i pastaen og kok til den er al dente. Sil av vannet. Fjern lokket fra sausen med skjellene og kast rosmarinen. Smak til sausen og juster krydderet om nødvendig. Bland den kokte pastaen, hakket persille og estragon, samt parmesanost. Vend godt sammen med sausen og skjellene til alt er jevnt fordelt. Server umiddelbart.