
Kalkunburgere
oppskrift på deilige kalkunburgere som er raske å lage og sunne. perfekt for en lett middag eller lunsj. prøv vår smakfulle kalkunburger i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp Dijon-sennep
- 1 stor spiseskje kløverhonning
- 1 spiseskje fersk appelsinjuice
- 1/2 teskje sitrusskall (sitronzest)
- 1 teskje fersk Meyer-sitronjuice, fra Meyer-sitroner, hvis mulig
- Salt og nykvernet svart pepper
- 680 gram 90 prosent magert, nykvernet kalkunkjøtt (ikke bare hvitt kjøtt), avkjølt
- Salt og nykvernet svart pepper
- 8 skiver geitost, skåret i 1/2 tomme tykke skiver
- 4 sesambrød med hamburgerbrød, delt og lett grillet
- Vannkresse, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For Meyer-sitron-honning-sennep: Visp sammen i en liten bolle sennep, honning, appelsinjuice, sitronskall, sitronjuice, og krydre med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 24 timer for å la smakene blande seg.
- 3For burgerne: Forvarm grillen til høy varme. Form kjøttet til fire 170-gram store burgere. Hvis du ikke skal koke dem med en gang, oppbevar burgerne kaldt i kjøleskapet. Strø salt og pepper på begge sider av burgerne. Grill til de er gjennomstekt, 3 til 4 minutter på hver side. I de siste minuttene av stekingen, legg to skiver ost på hver burger, dekk til grillen og la osten smelte litt, ca. 1 minutt. Legg burgerne på brødene, drypp litt av Meyer-sitron-honning-sennepen over, og topp med noen kvister vannkress. Server med ekstra sennep ved siden av.