
Søtpotetvafler
oppskrift på søtpotetvafler som er perfekt for en sunn og smakfull frokost eller brunch. enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg terningede søtpoteter i en damprist. Plasser risten i en stor kjele med småkokende vann, som ikke er nærmere enn 5 cm (2 tommer) fra bunnen av dampristen. La potetene dampe i 20 minutter eller til de er møre når du stikker med en gaffel. Mos de kokte potetene og sett til side.
- 3I en stor bolle, visp sammen mel, bakepulver og salt, og sett til side.
- 4I en annen bolle, bland søtpotetene, melk, brunt sukker, smør og revet appelsinskall. Rør søtpotetblandingen inn i melblandingen og bland godt.
- 5Pisk eggehvitene til stive topper dannes. Vend eggehvitene forsiktig inn i røren, litt av gangen, ca. en tredjedel av gangen. Røren vil bli tykk.
- 6Bruk en nummer 20 isskje (scoop) og legg to porsjoner av røren på en forvarmet, smurt vaffeljern. Stek til vaffelen er lett gyllenbrun, ca. 5 til 6 minutter.