Søtpotetvafler

Søtpotetvafler

oppskrift på søtpotetvafler som er perfekt for en sunn og smakfull frokost eller brunch. enkel å lage og full av næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper skrelte og terte søtpoteter
  • 2. 2 kopper hvetemel
  • 3. 1 spiseskje bakepulver
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 6 eggehviter, romtempererte
  • 6. 1 kopp melk
  • 7. 1/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 8. 1/4 kopp smør, smeltet
  • 9. 1 spiseskje revet appelsinskall
  • 10. Vegetabilsk spray, til vaffeljern
  • 11. Spesialutstyr: dampskål og vaffeljern

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg terningede søtpoteter i en damprist. Plasser risten i en stor kjele med småkokende vann, som ikke er nærmere enn 5 cm (2 tommer) fra bunnen av dampristen. La potetene dampe i 20 minutter eller til de er møre når du stikker med en gaffel. Mos de kokte potetene og sett til side.
  3. 3I en stor bolle, visp sammen mel, bakepulver og salt, og sett til side.
  4. 4I en annen bolle, bland søtpotetene, melk, brunt sukker, smør og revet appelsinskall. Rør søtpotetblandingen inn i melblandingen og bland godt.
  5. 5Pisk eggehvitene til stive topper dannes. Vend eggehvitene forsiktig inn i røren, litt av gangen, ca. en tredjedel av gangen. Røren vil bli tykk.
  6. 6Bruk en nummer 20 isskje (scoop) og legg to porsjoner av røren på en forvarmet, smurt vaffeljern. Stek til vaffelen er lett gyllenbrun, ca. 5 til 6 minutter.