Fylte paprika med kalkun og ris

Fylte paprika med kalkun og ris

Lær hvordan du lager smakfulle kalkun og ris fylte paprika. En enkel oppskrift perfekt for en sunn middagsmåltid for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper kortkornet brunt ris
  • 2. 1/4 kopp tørkede currants eller gyldne rosiner
  • 3. Kasjersalt
  • 4. 1/2 kopp valnøtter
  • 5. 1/2 kopp fersk dill
  • 6. 1/2 kopp fersk persille
  • 7. 4 vårløk, grovhakket
  • 8. 6 mellomstore paprika (hvilken som helst farge)
  • 9. 225 gram magert kalkunkjøtt, karbonadedeig
  • 10. 2 kopper revet mozzarellaost med lavt fettinnhold (ca. 225 gram)
  • 11. 1/2 kopp smuldret fetaost
  • 12. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 13. 1 ss fersk sitronsaft
  • 14. 1 ts revet sitronskall
  • 15. Nykvernet pepper
  • 16. 1 boks (ca. 425 g) tomatpuré
  • 17. 1 ss pluss 1 ts brunt sukker
  • 18. 1 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 19. 1 kanelstang
  • 20. Kasjersalt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag paprikaene: Bland 2 1/2 kopper vann, risen, currants og 1/4 teskje salt i en middels kjele. Kok opp, reduser deretter varmen til lav; dekk til og la småkoke til vannet er absorbert, omtrent 45 minutter. La stå, dekket, i 10 minutter. Fluff med en gaffel, og overfør deretter til en stor bolle for å avkjøle, ca. 20 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175 °C. Fordel valnøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem til de er lett gyldne, 6 til 8 minutter; la avkjøle, og finhakk deretter. Pakk dill, persille og vårløk på et skjærebrett og finhakk.
  3. 33. Kutt av toppen på hver paprika og sett til side; kast frøene og de hvite membranene. Legg kalkunen i en stor bolle; tilsett 1 kopp mozzarella, 1/4 kopp fetaost, risblandingen, valnøttene, alle de hakkede urtene unntatt 2 spiseskjeer, hvitløken, sitronsaften, sitronskallet, 1 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Bland forsiktig med hendene. Fyll hver paprika jevnt med kalkun- og risblandingen; dekk med paprika-toppen.
  4. 44. Lag sausen: Visp sammen 3 kopper vann, tomatpuré, brunt sukker, olivenolje og kanelstang i en bred, dyp kjele. Plasser de fylte paprikaene oppreist i sausen. Kok opp og la småkoke over middels høy varme. Dekk til og reduser varmen til middels lav; la småkoke til paprikaene er møre og fyllet er gjennomkokt, 50 til 60 minutter.
  5. 55. Forvarm grillen. Fjern forsiktig paprikaene fra sausen og overfør dem til en ildfast form; fjern toppene og sett dem til side i formen. Bland de reserverte 2 spiseskjeene hakk