
Penne alla Vodka
Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten penne alla vodka med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund penne
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 middels stor løk, finhakket
- 3 ss smør
- 2 ss olivenolje
- 1 kopp vodka
- Én 400 grams boks med tomatpuré eller tomatsaus
- 1 kopp kremfløte
- En raus klype rød pepperflak, pluss mer etter behov
- 1/4 til 1/2 teskje salt
- Nykvernet svart pepper
- Revet Parmesan, til servering
Fremgangsmåte
- 1Kok pastaen i henhold til pakkens anvisninger.
- 2Surr hvitløk og løk i 2 spiseskjeer smør og olivenolje i en kjele over middels varme til det er mykt.
- 3Hell i vodkaen, vær forsiktig hvis komfyren har åpen flamme (fjern kjelen fra varmen før du tilsetter). Kok og la det redusere i 2 til 3 minutter, deretter tilsett tomatpuréen. Rør blandingen godt sammen til den er jevnt blandet, og skru ned varmen til lav.
- 4Hell i fløten og rør om. La det småkoke på laveste mulige varme.
- 5Strø over rød pepperflak og smak til med salt og pepper.
- 6Til slutt, rør inn den resterende spiseskjeen med smør.
- 7Hell den avdryppede pastaen i sausen og vend godt sammen.
- 8Strø over revet parmesan, og tilsett mer rød pepperflak hvis ønskelig.