Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten penne alla vodka med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund penne
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 3 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 kopp vodka
  • Én 400 grams boks med tomatpuré eller tomatsaus
  • 1 kopp kremfløte
  • En raus klype rød pepperflak, pluss mer etter behov
  • 1/4 til 1/2 teskje salt
  • Nykvernet svart pepper
  • Revet Parmesan, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Kok pastaen i henhold til pakkens anvisninger.
  2. 2Surr hvitløk og løk i 2 spiseskjeer smør og olivenolje i en kjele over middels varme til det er mykt.
  3. 3Hell i vodkaen, vær forsiktig hvis komfyren har åpen flamme (fjern kjelen fra varmen før du tilsetter). Kok og la det redusere i 2 til 3 minutter, deretter tilsett tomatpuréen. Rør blandingen godt sammen til den er jevnt blandet, og skru ned varmen til lav.
  4. 4Hell i fløten og rør om. La det småkoke på laveste mulige varme.
  5. 5Strø over rød pepperflak og smak til med salt og pepper.
  6. 6Til slutt, rør inn den resterende spiseskjeen med smør.
  7. 7Hell den avdryppede pastaen i sausen og vend godt sammen.
  8. 8Strø over revet parmesan, og tilsett mer rød pepperflak hvis ønskelig.