
Achiotesaus
Lær hvordan du lager en deilig achiote sauce med en enkel oppskrift. Perfekt til kjøtt, fisk og vegetarretter. En smakfull saus som gir maten et autentisk preg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor kjele, over middels lav varme, smelt smøret. Kok løken til den er myk og gjennomsiktig, ca. 12 til 15 minutter. Rør inn hvitløk, tomat og Achiote-paste, og kok i ytterligere 3 til 5 minutter, mens du rører ofte. Tilsett kyllingkraft, salt og svart pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke, mens du rører og skummer jevnlig, i 12 til 15 minutter. Tilsett eddiken og kok i 2 til 3 minutter til. Kjør suppen glatt i en blender eller med en stavmikser. Oppbevar i kjøleskapet i 2 til 3 dager.